Trading update AND

AND verhoogt omzet en winstverwachting voor 2010

Commercieel succes ondersteunt omzetgroei

Rotterdam, 18 november 2010 - AND International Publishers NV heeft een goed derde kwartaal van 2010 achter de rug. Dankzij commercieel succes met de verkoop van digitale kaarten is het kwartaal beter uitgevallen dan was verwacht. Om die reden verhoogt AND dan ook de omzetverwachting voor geheel 2010 naar minimaal ¤ 6,9 miljoen, waar het eerder nog een oomzet verwachtte van minimaal ¤ 6,7 miljoen. De nettowinst wordt nu verwacht uit te komen op minimaal ¤ 2,4 miljoen tegen een eerdere vverwachting van ¤ 2,3 miljoen.

Over geheel 2009 behaalde AND een omzet van ¤ 5,0 miljoen en eenn nettowinst van ¤ 1,5 miljoen.

Het derde kwartaal van 2010 verliep uitstekend. In het kwartaal werd bovendien een nieuw contract gesloten met CosmicNavigation. Deze navigatie partij heeft toegang tot alle navigatiekaarten van AND. CosmicNavigation gaat de West Europese digitale kaarten van AND met specifieke Points of Interest gebruiken voor navigatie, routeplanning en locatie-informatie.

De samenwerking met het Engelse Navmii is verder geïntensiveerd, wat er toe heeft geleid dat er nu 22 iPad en iPhone navigatie producten beschikbaar zijn voor navigatie op de iPhone en iPad. Inmiddels zijn er ruim 150.000 stuks gedownload.

West-Europa is nu geheel gedekt met navigatiekaarten van hoge kwaliteit. In het derde kwartaal van 2010 werd Ierland aan de kaartendatabase toegevoegd. Naast kaarten voor West-Europa en de Verenigde Staten heeft AND nu ook een kaart voor Canada uitgebracht.

In de afgelopen maanden is de akte tot wijziging van de statuten gepasseerd. Deze statutenwijziging heeft onder andere betrekking op een verlaging van de nominale waarde van het aandeel. Door de afstempeling van het aandelenkapitaal is het voor de vennootschap eerder mogelijk om tot uitkering van dividend over te gaan, omdat het eigen vermogen sneller boven het geplaatst kapitaal en de wettelijke en statutaire reserves uit zal stijgen. Deze wijziging is inmiddels door Euronext doorgevoerd.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof is tevreden over de gang van zaken in het derde kwartaal. 'Wij hebben belangrijke stappen vooruit gezet als leverancier van navigatie kaarten. Het succes van de samenwerking met Navmii en CosmicNavigation bewijst dat partijen zeer tevreden zijn met de kwaliteit van onze kaarten. We zijn ook nog in gesprek met andere partijen over samenwerking."

AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in deze markt.