Vandaag: Science & Technology Summit trekt bijna 5.000 bezoekers

18/11/2010 07:45

Booij, Klusman en Van Bruggen

Vandaag komen zo'n 5.000 mensen met een passie voor baanbrekende wetenschap en technologie naar het World Forum in Den Haag om mee te doen aan het Meet the future, Science & Technology Summit 2010. In een spectaculair programma vol lezingen, interviews, masterclasses en films geven talloze Internationale topsprekers hun visie op de toekomst. Bedrijven presenteren innovatieve producten en onderwijsinstellingen laten zien hoe zij investeren in talent. Onder de deelnemers zijn: Steve Wozniak (mede-oprichter van Apple), Maxime Verhagen (minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie), Marja van Bijsterveldt (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Halbe Zijlstra (staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Jeroen van der Veer (voorzitter Platform Bèta Techniek), Pieter van den Hoogenband (oud-Olympisch zwemkampioen) en vele anderen. De organisatie is in handen van het Platform Bèta Techniek.

Oprichter Apple beloont het beste bèta-idee met de Wozzie Award: 10.000 euro

Apple-oprichter Steve - The Woz - Wozniak benadrukt in zijn toekomstvisie het belang van technologie en innovatie. Wozniak vertelt over hoe hij zich persoonlijk inzet voor talentontwikkeling en technisch onderwijs. Aansluitend gaat Alexander Klöpping (internetjournalist en co-presentator van De wereld draait door) met Wozniak in gesprek over zijn jaren in Silicon Valley, zijn inspiratiebronnen en het succes van Aplle. Wozniak reikt op de Summit ook de eerste Nederlandse Wozzie Award uit, een prijs van 10.000 voor de student met het beste bèta-idee.

Meet the future, Science & Technology Summit 2010 www.summit2010.nl

Zeven gedreven ambassadeurs bètatechniek nemen de bezoekers aan de hand door een programma vol aanstormend bètatalent, innovatieve bedrijven en internationale topsprekers. Er is bijvoorbeeld een grensverleggend innovatielab waar de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien zijn op het gebied van onderwijs en wetenschap, sport en veiligheid.

Maxime Verhagen (minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) schetst in zijn betoog de contouren van het innovatiebeleid van de nieuwe regering. Andere gastsprekers zijn: Jeroen van der Veer (voorzitter van het Platform Bèta Techniek), Kishore Mahbubani (Can Asians Think?), Sarah Darwin (bioloog, achterachterkleindochter Charles Darwin), Joseph Renzulli (expert in hoogbegaafdheid), Marlies van Wijhe (zakenvrouw van het jaar) en Robbert Dijkgraaf (KNAW-president).

Platform Bèta Techniek www.platformbetatechniek.nl

Sinds de oprichting in 2004 heeft het Platform Bèta Techniek grote resultaten geboekt: de aantallen bèta's en technici zijn fundamenteel toegenomen, onderwijsinnovaties lijken te beklijven, de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is kleiner en er is sprake van een sterke herwaardering voor bèta en techniek, voor wetenschappelijk onderzoek en technisch vakmanschap. Vergeleken met tien jaar geleden kiezen in het WO 96% meer meisjes voor een bètastudie en hebben 80% meer meisjes een N-profiel. Een derde van alle basisscholen biedt Wetenschap & Techniek aan. Op de Summit maakt het Platform Bèta Techniek nog meer resultaten bekend. Het werk is echter nog niet gedaan; van een duurzame voedingsbodem voor bèta-onderwijs en talentontwikkeling is nog geen sprake. Reden te meer om een blik in de toekomst te werpen.

Praktisch

De Summit is van 10:00 tot 16:00 uur. Enkele van de hoogtepunten: 11:45 - 13:45: Keynote, Q? Steve Wozniak en uitreiking Wozzie Award, 14:00 - 14:45 / 15:00 - 15:30: Optreden en Q? mystery guest, 15:00 - 15:45: Lezing Robbert Dijkgraaf en 16:00 - 16:30: afsluiting met minister Verhagen over het innovatiebeleid van het nieuwe kabinet en de slottoespraak van Jeroen van der Veer.





http://www.summit2010.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,