ARAG official partner KNVB scheidsrechters betaald voetbal

18/11/2010 09:22

ARAG

Leusden, 18 november 2010 - ARAG, een leidende onafhankelijke juridisch dienstverlener en rechtsbijstandverzekeraar, wordt vanaf 1 januari 2011 official partner van de KNVB scheidsrechters betaald voetbal. De verbintenis wordt aangegaan voor een looptijd van drie jaar. Samen met de KNVB wil ARAG werken aan het bevorderen van fair play.

Marc van Erven, directievoorzitter ARAG, zegt in een toelichting: "Sport en met name voetbal spreekt natuurlijk miljoenen mensen aan. Wij willen onze naam graag verbinden aan iets wat veel mensen aanspreekt, dicht bij onze eigen waarden staat en van positief maatschappelijk belang is. Zonder een scheidsrechter kan er geen voetbalwedstrijd worden gespeeld. Scheidsrechters passen de spelregels toe, zorgen voor fair play en het voorkómen en oplossen van conflicten op het veld. Voor een groot gedeelte komt dit overeen met wat wij in onze juridische dienstverlening doen. Ook onze juristen moeten snel de situatie beoordelen, de regels kennen en toepassen en vervolgens beslissingen durven nemen. Ook wij willen graag problemen voorkómen en helpen oplossen. Wij streven naar een juridisch fair play."

"Wij zijn erg blij met deze overeenkomst", zegt Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. "De KNVB is continu bezig met het bevorderen van sportiviteit en respect en begrip op en rond de velden, ook voor onze scheidsrechters. Wij zijn erg verheugd dat ARAG zich verbonden voelt met deze missie, bovendien sluit de pay off 'goed voor elkaar' van ARAG uitstekend hierbij aan."

Begin 2011 zullen de eerste activiteiten rondom het partnerschap bekend gemaakt worden. De samenwerking tussen ARAG en de KNVB wordt begeleid door sportmarketingbureau House of Sports.