Gemeente Soest

Muilkorf- en aanlijngebod voor hond Oscar

18 november 2010

Hond Oscar mag niet meer zonder muilkorf naar buiten. Ook mag de hond nergens in de gemeente Soest meer loslopen. Dat heeft het college van B&W deze week besloten na een reeks van bijtincidenten.

Nadat de hond al verschillende keren paarden aan de Talmalaan had aangevallen en gebeten en zich agressief had opgesteld tegen andere dieren, beet hij onlangs de eigenaar van een teckel die zijn hond probeerde te beschermen bij een aanval van de agressieve hond.

Na deze reeks incidenten heeft de politie een rapportage opgesteld over de pitbullachtige zwarte hond met witte pootjes. Op basis hiervan kon het college van B&W een muilkorf en kort aanlijngebod voor de hond opstellen. De hond is eigendom van één van de bewoonsters van een kraakpand die al eerder honden heeft gehad die zich agressief tegen andere dieren gedroegen. Deze honden zijn in beslag genomen door de politie. Uit meldingen en aangiftes bij de politie blijkt dat de kraakster ook deze hond niet onder controle heeft en niet optreedt als de hond zich agressief gedraagt tegen mens en dier.

Door opleggen van het muilkorf- en kort aanlijngebod hoopt het college een eind te maken aan de bijtincidenten. Politie en boa's zullen actief toezien op nakoming van het muilkorf- en kort aanlijngebod. Bij overtreding kan een boete volgen of kan de hond in beslag genomen worden.