Benga Travel Group versterkt positie door overname Cirkel en Mambo

18/11/2010 07:00

Benga Travel Group BV

Alphen aan den Rijn, 18 november 2010

Na de overname van Van Ham Reizen eerder deze maand, neemt Benga Travel Group B.V. per direct ook Cirkel Vakanties en Mambo over. Met de overname van deze reismerken versterkt de Benga Travel Group haar positie binnen de Nederlandse reisbranche. De organisatie gaat de merken vermarkten naast haar bestaande labels Peter Langhout Reizen en Van Ham Reizen. De overname van Cirkel en Mambo stelt de Alphense reisorganisatie in staat om via een bredere doelgroep en meerdere merkpositioneringen verder te groeien.

Cirkel Vakanties is een organisatie die al meer dan 23 jaar actief is op de Nederlandse reismarkt. De organisatie was initiatiefnemer en bedenker van single-reizen, speciale reizen voor 1-ouder gezinnen en familiereizen met een gratis Sun & Fun programma voor kinderen.

Mambo is een specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke vakanties voor sportieve reizigers tussen de 17 en 39 jaar. De organisatie biedt voor dit segment strandvakanties , actieve reizen, rondreizen naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Mambo biedt jongeren reizen met een duidelijk toegevoegde waarde en een prima prijs/kwaliteitverhouding. Beide labels zijn lid van zowel ANVR als SGR

In het belang van zowel de klant als de ontwikkeling van beide reislabels is gezocht naar een organisatie die de kwaliteit, service, continuïteit en vernieuwing binnen de Nederlandse reismarkt kan waarborgen. Benga Travel Group voldoet aan deze eisen en kan de groeipotentie verder uitbouwen.

Trouwe klanten

Voor de trouwe klanten van Cirkel Vakanties en Mambo is dit een positieve ontwikkeling. Rien van Duppen, voormalig directeur van de Cirkel Holland, licht toe: "Door de overname ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Vanwege een grotere inkoopcapaciteit kan het reisaanbod van beide labels eenvoudig worden uitgebreid. Tevens zal er meer flexibiliteit zijn in het aanpassen van het bestaande aanbod aan de voortdurend wisselende behoefte van de specifieke doelgroepen. De overname door de Benga Travel Group zorgt ervoor dat wij als bedrijf kunnen voortbestaan en wij onze klanten een hoge kwaliteit en service kunnen blijven garanderen. Het betekent tevens dat wij versneld een professionele slag kunnen maken binnen de reisbranche."

Uitbreiding doelgroepen

Ook Eugène Casteleijn, algemeen directeur van de Benga Travel Group is blij met de overname. "Na de overname van Van Ham eerder deze maand, zetten we met deze overname opnieuw een belangrijke groeistap. Cirkel Vakanties en Mambo richten zich op een aanvullend marktsegment. Ook qua leeftijdscategorie vullen Cirkel en Mambo onze bestaande doelgroep perfect aan. Door de overname zullen we een groter gedeelte van de Nederlandse reismarkt kunnen bedienen, hetgeen onze positie verder zal versterken.", aldus Casteleijn.

De directie van de Benga Travel Group verwacht met de inkoop- en marketingkracht van de gezamenlijke labels verdere groei te kunnen realiseren. "Door de bredere marktbenadering met meerdere reismerken kunnen we steeds meer consumenten een compleet pakket van reizen aanbieden. Dit vormt een stevige basis voor een verdere groei in de toekomst.", aldus de directie.

Alle reisactiviteiten van Cirkel Vakanties en Mambo blijven in Laag Keppel. De taken van ondersteunende afdelingen, zoals administratie, marketing, automatisering en inkoop zullen op termijn geïntegreerd en overgebracht worden naar het hoofdkantoor van de Benga Travel Group in Alphen aan den Rijn.





http://www.benga.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /