Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam realiseert Azure Centre of Excellence in samenwerking met Microsoft

Rijswijk, 18 november 2010 - IT-dienstverlener Mahindra Satyam opent in samenwerking met Microsoft een Windows Azure Center of Excellence (CoE). Dit CoE biedt Azure consulting-, ontwikkel- en migratiediensten aan klanten van Mahindra Satyam. Het Windows Azure CoE is onderdeel van de cloud-strategie van Mahindra Satyam en ontwikkelt marktspecifieke oplossingen die beschikbaar zijn voor bestaande en nieuwe klanten via een pay-per-use-model. De eerste oplossingen, ontwikkeld in dit centrum, zijn voor de sportsector.

"Het Microsoft-platform en cloud computing zijn essentiële onderdelen van onze bedrijfsstrategie. Het Azure CoE helpt ons bij het opbouwen van competenties en het leveren van op Azure gebaseerde, robuuste, herbruikbare en schaalbare maatwerk-cloud-oplossingen aan onze klanten. De samenwerking met Microsoft verbetert onze mogelijkheden om waardetoevoegende Azure-oplossingen aan onze klanten te leveren", zegt CP Gurnani, CEO van Mahindra Satyam.

De samenwerking stelt Mahindra Satyam in staat om zijn kennis van cloud-gebaseerde diensten uit te bouwen met de ontwikkeling van best practices op het gebied van herbruikbare tools, versnellers, ontwikkelmethoden, ontwerp en architectuur. Ook biedt het waardevolle informatiebronnen en technische expertise met betrekking tot het Windows Azure cloud-platform.

"Azure van Microsoft is een krachtig, webgebaseerd platform dat unieke mogelijkheden biedt voor onze partners om diensten en oplossingen te creëren en uit te breiden voor een cloud-gebaseerde omgeving", zegt Amitabh Srivastava, Senior Vice-President Server & Cloud van Microsoft. "Bij Microsoft zetten we ons in om nieuwe kansen te creëren voor onze partners en hen de mogelijkheden te bieden om te profiteren van onze cloud-investeringen. We zijn erg verheugd over het Windows Azure Center of Excellence van Mahindra Satyam en de waarde die het zijn klanten biedt."

Over Mahindra Satyam

Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune® 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.

Voor meer informatie: