Persbericht

Velba kiest Agresso Wholesale voor logistieke administratie ~ Grossier in automaterialen koppelt inkoopkanaal aan logistieke software ~

Sliedrecht, 18 november 2010 - Velba, een groothandel van automaterialen in de regio Nijmegen, gaat gebruik maken van Agresso Wholesale. Met de oplossing van UNIT4 gaat Velba de administratie van de logistieke stromen verwerken - zowel de inkoop- als de verkooporders.

De vijf vestigingen van Velba leveren automaterialen aan met name niet-merkgebonden garages. Deze garages hebben materialen nodig van alle merken, types en bouwjaren, die ze niet allemaal op voorraad kunnen hebben. Van Velba wordt daarom gevraagd om de meest uiteenlopende materialen snel te kunnen leveren. Om aan die vraag tegemoet te doen, levert Velba tot acht keer per dag materialen aan klanten.

Agresso Wholesale heeft zowel interfaces voor het ontvangen van de orders van de garages als voor het inkopen van de goederen bij de belangrijkste inkoopkanalen Vrooam/Van Heck en AD Nederland. De logistieke software van UNIT4 werd onlangs uitgebreid met specifieke mogelijkheden voor de automotivesector, waarin de logistieke stromen binnen het autobedrijf worden geautomatiseerd en geïntegreerd met de financiële administratie.

Niet alleen de snelheid van de logistieke processen was een reden voor Velba om te kiezen voor Agresso Wholesale, maar ook de complexiteit van het inkoopkanaal. Velba maakt gebruik van inkoopkanaal Vroaam/Van Heck.

Peter de Haas, financieel directeur bij Velba: "We verwachten dat we met Agresso Wholesale zowel verkoop- als inkooporders veel sneller kunnen verwerken. Dat zorgt ervoor dat we onze klanten sneller en dus beter kunnen bedienen. Bovendien is het veel eenvoudiger om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen: in Agresso Wholesale kunnen we zelf aanpassingen doorvoeren. In onze huidige oplossing, die in de loop van twintig jaar als maatwerkoplossing is ontwikkeld, is dat niet zo gemakkelijk."

Jos Lathouwers, Manager Marketing en Sales bij UNIT4: "Velba is een dynamisch bedrijf, waarvan de kracht zit in een snelle levering van uiteenlopende materialen. Deze complexiteit is een uitdaging die perfect is voor Agresso Wholesale: de logistieke processen zullen aanzienlijk vereenvoudigd worden. We verwachten dan ook dat we met Velba een mooie basis hebben om ons klantenbestand uit te breiden onder de groothandels in automaterialen die behoren tot deze inkoopkanalen."

Binnen Velba gaan ongeveer vijftig medewerkers gebruik maken van Agresso Wholesale. De oplossing wordt naar verwachting in maart 2011 in gebruik genomen.