Volker Wessels Stevin NV

18.11.10 | Actueel, Persberichten

Schiphol en VolkerWessels' PCH sluiten overeenkomst over parkeeractiviteiten

Schiphol/Rotterdam, 18 november 2010

Parkeer Combinatie Holland (PCH), onderdeel van VolkerWessels, gespecialiseerd in het opereren en beheren van parkeervoorzieningen heeft met ingang van 1 november 2010 de uitvoerende activiteiten op zich genomen van de parkeerfaciliteiten van Amsterdam Airport Schiphol. Schiphol en PCH hebben een management contract afgesloten voor in eerste instantie vijf jaar. Hierbij blijft Schiphol eigenaar van de parkeerterreinen en verantwoordelijk voor marketing, pricing, het productportfolio en asset management.

De uitbesteding bestaat uit het operationeel en technisch beheer van alle 39.049 publieke- en personeelsparkeerplaatsen op Schiphol. Het beheer bestaat uit de bemensing van de serviceloges in de parkeergarages, het verhelpen van eerste- en tweedelijns storingen en de dagelijkse regievoering. Daarnaast wordt PCH ook verantwoordelijk voor het pendelbusvervoer, de schoonmaak van de parkeerterreinen (inclusief veegwerkzaamheden en vuilnisophaaldiensten), geldinzameling en -transport en de beveiliging en controle van de parkeerterreinen op Schiphol. Met de overgang van de activiteiten naar PCH komen ook 34 medewerkers van Schiphol in dienst van het bedrijf.

"De uitbesteding van de uitvoerende parkeertaken is onderdeel van de herziene strategie die Schiphol Group in 2009 heeft ingezet om zich nog meer te richten op de kerntaken. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met PCH onze klanten een uitstekende service en een breed aanbod aan parkeerprodukten kunnen blijven bieden. Ons parkeerportfolio varieert van het voordelige Schiphol Smart Parking tot de onlangs geopende en exclusieve Schiphol Excellence Parking", aldus de Chief Commercial Officer van Schiphol Group, Maarten de Groof.

Bestuursvoorzitter Gerard van de Aast van VolkerWessels: "Dit contract past bij ons streven de dienstverlenende activiteiten van VolkerWessels uit te breiden. Daarnaast is het voor PCH een belangrijke stap in haar groei strategie".