Dr Jane Goodall geeft eenmalige masterclass voor bedrijfsleven


De wereldberoemde apenonderzoekster geeft op 18 november 2010 een masterclass waarin haar grenzeloze passie centraal staat

APELDOORN, 20101020 -- Het is 50 jaar geleden dat Jane Goodall op 26 jarige leeftijd naar Afrika (Gombe in Tanzania) vertrok om daar in het wild levende chimpansees te bestuderen. Haar onderzoeksresultaten waren revolutionair, ze veranderden niet alleen ons beeld van chimpansees, maar noodzaakten ook anders naar ons zelf te kijken. In het kader van de `Gombe 50' wereldtour zal Dr. Jane Goodall deze eenmalige Masterclass in Nederland geven voor managers, ondernemers en professionals. Hierin staat haar grenzeloze passie centraal en de manier waarop ze die weet over te dragen op duizenden vrijwilligers en medewerkers over de gehele wereld.

Jane Goodall reist meer dan 300 dagen per jaar rond over de gehele wereld, om als president van haar eigen stichting en als Vredesboodschapper van de Verenigde Naties haar boodschap te verspreiden: hoop voor de toekomst. Zij zet zich niet alleen in om chimpansees en hun leefgebied te beschermen, maar ook de mensen in deze leefgebieden een betere toekomst te bieden en jongeren over de gehele wereld te betrekken bij natuurbescherming. Haar drijfveren en grenzeloze passie vormen een inspiratiebron voor managers, ondernemers en professionals tijdens deze masterclass.

In organisaties is passie het toverwoord om medewerkers te motiveren, creativiteit te ontplooien, visie te ontwikkelen en veranderingen te laten lukken. Passie is de toegang tot succes en geluk. Het verhaal van Jane Goodall laat zien waartoe iemand in staat is met passie als drijfveer, dat verandering niet altijd in grote stappen gaat en hoe ze in staat is duizenden vrijwilligers over de gehele wereld te motiveren. Dit alles ongeacht de tegenslagen en tegenwerking.

De masterclass vindt plaats op 18 november 2010 en begint om 19.30 in het auditorium van Apenheul, Apeldoorn. De avond wordt ingeleid door bioloog en managementadviseur Patrick van Veen. Na de masterclass van Jane Goodall zal Joep Schrijvers haar interviewen en met de zaal in gesprek gaan. Joep Schrijvers is onder andere auteur van de internationale bestseller "Hoe wordt ik een rat", met zijn laatste boek "Het wilde vlees" en zijn voordrachten wil hij organisaties stimuleren om de passie in mensen weer ruimte te geven.
Deelname aan deze masterclass kost ¤ 90,00, hiermee wordt het werk van het Jane Goodall Instituut gesponsord. Alle betrokkenen werken belangeloos mee.

Apemanagement

Zie ook: BBC News - Animal behaviour in the boardroom