Ingezonden persbericht


Ultieme Flamencosensatie

in de Mythe voor goed doel

Goes - Op donderdag 18 november 2010 zal in de Mythe te Goes om 20.00 uur de voorstelling plaatsvinden van MARÌA JUNCAL, getiteld 'La Tercera Llamada'. Een ultieme Flamencosensatie rechtstreeks uit Spanje. De avond wordt bijgewoond door de Spaanse ambassadeur de heer Juan Prat y Coll.

Lions Club Kapelle - de Bevelanden verkoopt de kaarten voor dit zinderende optreden, waarbij de meeropbrengst van de kaarverkoop naar het goede doel gaat, namelijk de 'Eardrop Stichting'. Lions Club Kapelle- de Bevelanden is zeer verheugd deze unieke kans aan te kunnen bieden. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren bij de Lions Club op het telefoonnummer: 0113-350306 / 06-51849449 en via e-mail op maria.juncal@agrisemen.com.

MARÌA JUNCAL

Maria Juncal Y compania. Producent: Ruud de Graaf i.s.m. Centro Flamenco Puro

Ultieme Flamencosensatie uit Spanje

Moderne flamenco met originele en nieuwe muzikale composities zorgen voor een zinderende avond met diepgang. Spanje's ultieme flamencosensatie is terug met een nieuwe show. Zij is niet alleen adembenemend mooi, maar ook buitengewoon charismatisch. Maria Juncal combineert haar fabelachtige danstechniek met een tomeloze energie en krachtige expressiviteit. Haar shows 'Destemplao' in 2007 en 'La Hora de los Milagros' in 2008 brachten het publiek in extase. Uit de pers: '...Maria Juncal geeft flamenco haar diepgang terug' (Trouw), '...'Maria Juncal laat het zinderen' (Gelderlander), '...een en al betovering' (Telegraaf), '...ode aan de passie en zeer virtuoos' (Volkskrant).. Lions Club Kapelle-de Bevelanden is dan ook zeer verheugd deze unieke kans aan u aan te kunnen bieden.

Het goede doel
De meeropbrengst van deze voorstelling gaat naar het door de Lions Club Kapelle - de Bevelanden gekozen goede doel; de 'Eardrop Stichting'. Deze Stichting zet zich sinds 1983 belangeloos in voor dove en slechthorende kinderen in Kenia. In Kenia is slechthorendheid bij kinderen een groot probleem. Slechthorendheid wordt vaak niet begrepen en uitgelegd als "achterlijkheid", waardoor de kinderen snel geïsoleerd raken en van hun toekomst worden beroofd. De Stichting ondersteunt dovenscholen door jaarlijks operatie- en onderwijsteams naar Kenia te sturen. Onlangs heeft de Eardrop haar activiteiten uitgebreid naar buurland Ethiopië.

'Door de jarenlange kennis ervaring van de Eardrop Stichting in Kenia, ligt er een goede basis om uit te breiden naar verschillende buurlanden', aldus vooraanstaand KNO-arts Corstiaan Stolwijk van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis te Goes. 'Dat de keuze op Ethiopië is gevallen vind ik zeer positief. De opbrengst van de voorstelling zal voornamelijk besteed worden aan zogenaamde 'earkits'. Met deze eenvoudige instrumentjes kan de basale gezondheidszorg verder ontwikkeld worden', aldus Stolwijk. Meer informatie over de 'Eardrop Stichting' is te vinden op www.eardrop.nl.

Lions club Kapelle - de Bevelanden

Lions club Kapelle - de Bevelanden is net zoals de Rotaryclub, Round Table en de Junior Kamer een service club die zich inzet voor goede doelen. De Lions-organisatie opereert wereldwijd en telt 46.000 clubs (met 1,4 miljoen leden). In Nederland zijn 395 Lions club's actief (met 11.500 leden).

Initiatiefnemer van de kaartverkoop van de theatervoorstelling met optreden van MARÌA JUNCAL is Lions lid Jack Burgers. 'Ieder jaar steunen wij als Lions Club Kapelle - de Bevelanden een goed doel. Vorig jaar hebben wij met het optreden van Racoon tijdens het Lente Bal in Vlissingen ¤ 10.000,- gegenereerd voor de Zeeuwse Koorschool', aldus Burgers. "Dit jaar is onze keuze gevallen op de Eardrop Stichting die in Kenia zeer goed werk verricht", zo vervolgt Burgers. "Aangezien deze stichting haar werkzaamheden heeft uitgebreid naar Ethiopië en daardoor extra geld kan gebruiken, is onze keuze op de Eardrop Stichting gevallen".

Kaarten voor deze wervelende show van MARÌA JUNCAL op donderdag 18 november 2010 zijn voor ¤ 32,50 per persoon - inclusief een consumptie en garderobe - verkrijgbaar via het telefoonnummer: 0113-350306 / 06-51849449 of per e-mail: maria.juncal@agrisemen.com, ¤ 10,- per kaart gaat naar Stichting Eardrop.

Ook kan men kaarten bestellen inclusief een Spaans-sponsorbuffet voor ¤ 75,- per persoon. Deze laatste optie is met name geschikt voor bedrijven die hun relaties, klanten of personeel willen verwennen of willen netwerken.


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (