Ingezonden persbericht


Countdown #2 wereldmuziek
do 18 t/m za 20 november
korzo5HOOG Den Haag

(PERSBERICHT)

Den Haag - Korzo gaat bijna naar huis en telt af! Dit najaar kunt u op korzo5HOOG in vijf weekenden zien welke makers en programma's we meenemen naar het nieuwe theater in de Prinsestraat. Het een na laatste countdownweekend staat in het teken van wereldmuziek.

Muziek verbindt en soms is verbinding nodig in onze snel veranderende samenleving waar de globalisering volop voelbaar is en vele culturele identiteiten naast elkaar leven. Met eten, drinken, prachtige muziek en meet&greets nodigen we u uit voor twee series die we graag meenemen naar het nieuwe theater: World Sessions, waar u aanstormende talenten van over de hele wereld kunt ontmoeten en Music: World Series waar muzikanten al improviserend hun verschillende culturele stijlen mixen. De wereldmuziek doet het licht uit op korzo5HOOG met het allerlaatste concert Blind Note, wat letterlijk in het donker wordt gespeeld.

Hieronder vindt u het totale programma:

donderdag 18 november, 20.30
World Sessions
Mor Karbasi
E15,-

World Sessions geeft iedere aflevering een kijkje in de muzikale keuken van artiesten uit alle windstreken, met een film, interview, live optreden en een DJ na afloop. Het is een platform voor aanstormend talent waarbij je een artiest en diens muziek van dichtbij leert kennen.

Mor Karbasi heeft een buitengewoon bijzondere stem en uitstraling en blaast met haar muziek nieuw leven in Hebreeuwse en Ladino liederen. De muziek van de tweeëntwintig jarige zangeres kenmerkt zich door de vele muzikale invloeden en in het bijzonder haar joodse erfenis. Als afstammeling van Marokkaanse en Perzische joden kreeg ze een rijke culturele bagage mee. Melancholische joodse ballades uit Andalusië werden haar letterlijk met de paplepel ingegoten volgens traditie van moeder op dochter. Zelf voegde ze daar vernieuwende eigen composities aan toe waarvoor ze onder andere inspiratie putte uit de muziek van Bob Dylan, Um Kulthum, Amalia Rodrigues, Madre Deus en Mercedes Sosa. De vanuit London opererende Karbasi wordt al de jonge diva van de 'global' muziekscene genoemd, zij aan zij met zangeressen als Mariza, Estrella Morente en Yasmin Levy.

vrijdag 19 november, 20.30
Music: World Series
Siren Songs
E12,50

In Music: World Series spelen muzikanten vanuit verschillende werelddelen met elkaar om zo iets nieuws te creëren. Door de confrontatie van diverse culturen ontstaat iets nieuws: letterlijk ongehoorde muziek, het geluid van de toekomst, muziek in wereldwijde ontmoeting.

In deze editie is de betoverende zang van de mythische Sirenen die reizigers naar alle uithoeken van de wereldzeeën lokt het uitgangspunt. Deze groep Italiaanse en Nederlandse muzikanten gaan een avontuurlijke reis aan met de zang van Matilde Politi als gids door een zee aan meeslepende en gevaarlijk verleidelijke klanken. Rauwe Siciliaanse volksmuziek, lome Antilliaanse ritmes, vurige Cubaanse swing en avant-garde jazz zijn de bakens waarlangs musici en luisteraars laveren.

DINER 5HOOG + meet&greet Sandro Fazio en Matilde Politi vrijdag 19 november, 19.00 / E25,- (E22,50 studenten- en ooievaarspas)

zaterdag 20 november, 20.30
Blind Note
E15,-

Tijdens dit concert in het donker grijpen we terug naar de pure schoonheid van muziek. Ontdaan van visuele stimuli vertrekken we samen met deze Belgische wereldmuzikanten op een reis rond de wereld. De oren worden geprikkeld door de oerklanken van de hoddu, een 2000-jaar oude Afrikaanse luit, de melancholie van de Armeense doudouk, één van de warmste stemmen uit Madagascar of bizarre klanken uit Latijns-Amerika. In deze voorstelling worden intieme solomomenten afgewisseld met virtuoos samenspel en gekruid met de nodige humor. Muzikanten en publiek staan voor dezelfde uitdaging: hoe verloopt een concert waarbij je niets ziet.

vanaf 19.45
Coffee Cake Conversations met Blind Note
Onder het genot van koffie en cake kunt u luisteren naar een interview met de muzikanten en initiatiefnemers van Blind Note.


---- --