Gemeente Apeldoorn

Extra Politieke Markt over kerntaken

De Apeldoornse gemeenteraad gaat op 18 november een extra Politieke Markt aan de kerntaken wijden. De raadsleden wil een aantal thema's verder uitdiepen. Deze thema's zijn: cultuur (CODA, Orpheus, Gigant en Markant), minimabeleid, en werk en reïntegratie. Inwoners van Apeldoorn en vertegenwoordigers van Apeldoornse organisaties zijn van harte uitgenodigd om op 18 november vanaf 19.00 uur hun mening te komen geven over deze thema's. Op 25 november is er een eerste raadsdebat over de kerntaken van de gemeente. Op 16 december zal de raad in de politieke markt de belangrijkste discussiepunten uit diepen. In januari 2011 wordt er een raadsopdracht over de kerntaken aan het college van B en W geformuleerd. De extra Politieke Markt op 18 november wordt gehouden om de raadsleden van meer informatie over de genoemde thema's te voorzien.

Op 28 oktober en 4 november werden al twee Politieke Markten over de kerntaken van de gemeente Apeldoorn gehouden. Inwoners en Apeldoornse organisaties kwamen naar het stadhuis om mee te komen praten over een aantal thema's, bijvoorbeeld het onderhoud van groen in de stad, ouderenzorg en subsidies aan cultuurinstellingen.

Kerntakendiscussie. Wat is het?
De kerntakendiscussie van de gemeenteraad is een herbezinning op de taken van de gemeente Apeldoorn. De gemeenteraad wil de volgende vragen beantwoorden:
- wat doet de gemeente wel en wat niet?

- waar kunnen burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijven zelf verantwoordelijk voor zijn en waar moet de gemeente zelf een rol (blijven) spelen?
- kan de gemeente bepaalde taken anders invullen? De raad kiest er met deze discussie voor om niet 'zomaar' te gaan bezuinigen, maar eerst vanuit de inhoud samen met burgers en organisaties kritisch naar de taak en rol van de gemeente te kijken.

Website
Op www.apeldoorn.nl/kerntakendiscussie staat alle informatie over de kerntakendiscussie van de gemeenteraad. U vindt hier ook de online discussie over alle kerntakenthema's.

Op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad kunt u vanaf vrijdag 12 november de agenda van de extra Politieke Markt over de kerntaken vinden.


---- --