De Betere Schilder wint langslepende rechtszaak van Stichting AF


ROTTERDAM, 20101118 -- Op 27 november 2007 besloot de Stichting AF om De Betere Schilder te dagvaarden en liefst 9 vorderingen in te dienen tegen de op dat moment slechts drie jaar jonge kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. De Rotterdamse Rechtbank heeft na drie jaar uitspraak gedaan. Zij heeft van de 9 vorderingen van Stichting AF de eerste niet-ontvankelijk verklaard en de overige 8 volledig afgewezen. Zij heeft tevens Stichting AF tot een bedrag van ¤ 5.570,- in de kosten veroordeeld.

De vorderingen, die de Stichting AF heeft ingediend, betroffen onder meer het verbieden van (het gebruik van) reclame-uitingen, mededelingen en het 'BS' logo op straffe van verbeurte van dwangsommen oplopend tot liefst ¤ 100.000,-.

Rob Polm: "Jarenlang hebben wij ons moeten verdedigen voor iets dat zo vanzelfsprekend en gebruikelijk is. Hoewel we het wel hadden verwacht, zijn we natuurlijk enorm tevreden met deze uitspraak die ons duidelijk in het gelijk stelt. We hopen dat we nu weer op gezonde wijze met elkaar kunnen gaan concurreren."

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder behartigt de belangen van de aangesloten schilderbedrijven en ondersteunt hen in de communicatie richting de opdrachtgevers. Ook verbind zij opdrachtgevers met de aangesloten schilders.

De Betere Schilder





Ingezonden persbericht