Kunstraad Groningen kent startsubsidie toe aan uniek project


Nieuwe voorstelling: De Vrouw Uit De Film

GRONINGEN, 20101118 -- Onlangs werd de Provinciale Brassband Groningen (PBG) kampioen in de A-groep van het 9e internationale Euro Brass Contest. Dat maakt dat de PBG zich tot een van de beste brassbands van Nederland mag rekenen. De band wil blijven vernieuwen en zoekt daarom naar samensmelting met andere kunstvormen. Het is dan ook niet vreemd dat de Kunstraad Groningen tienduizend euro startsubsidie toekent aan een zeer ambitieus project dat is geïnitieerd door de PBG.

In samenwerking met videobedrijf Schwung Visuell en Van Hese Theaterzaken brengt de Groninger topband een unieke voorstelling naar het theater onder de titel De Vrouw Uit De Film. De voorstelling zal in 2012 te zien zijn in theaters door het land.

In films werd zij geadoreerd, verheerlijkt maar ook gepersifleerd, die ideale vrouw op het doek. Een acteur zal zich tijdens zijn ontdekkingstocht door een scala van losstaande filmfragmenten manoeuvreren. In een decor dat aandoet als een oude bioscoop zal hij de zaal rondkijken en zich, net als het publiek, verwonderen over een ongrijpbaar ideaalbeeld in een voorstelling vol herkenbaar blazend koper.

De PBG en Schwung Visuell werkten eerder al eens samen aan de succesvolle en goedbezochte voorstelling Keuper & Gold. Tijdens dit project werden speciaal voor deze voorstelling gefilmde beelden van het Groninger landschap geprojecteerd. Gemixt met live videobeelden van de band en de intermezzo's van zanger Alex Vissering ontstond er een sfeervol geheel. Keuper & Gold was het startschot voor het ontstaan van grotere ambities.

De voorliefde voor film bij Schwung Visuell en voor filmmuziek bij de PBG vroeg om een interessant, nieuw derde element. Waarom niet de kwaliteiten van cinema combineren met bombastische live brassbandmuziek en een professionele acteur die beide invalshoeken een extra dimensie geeft? In de voorbereidingen voor dit toekomstige project voegt ook regisseur Martijn van Hese van Van Hese Theaterzaken zich bij hen, met als doel de totstandkoming van deze zeer speciale avondvullende theatervoorstelling te realiseren.

Meer informatie op: www.theatervoorstelling.com





Ingezonden persbericht