Op klanten gerichte event zal succes van verbeterde EM demonstreren

Op klanten gerichte event zal succes van verbeterde EM demonstreren

WALKERSVILLE, Md.--(BUSINESS WIRE)-- 20101118 --

Lonza zal een live Webinar aanbieden over de voordelen en waarde van het implementeren van LabVantage Micro/EM™, aangedreven door MODA™— een papierloze QC Micro-oplossing door Lonza. Deze zal plaats vinden op dinsdag 14 december 2010 om 8:00 uur 's morgens EST (Internationaal) of 11:00 uur ´s morgens EST (VS).

De presentatie wordt gegeven door Karen Grohalski, Manager van Laboratory Operations, Quality Systems bij Pfizer Global Manufacturing, toonaangevend wereldwijd voor haar gediversificeerde globale gezondheidszorgportfolio. Ook zal er een presentatie worden gehouden door Robert Voelkner, van LabVantage Solutions, medesponsor aan de event.

Op de Webinar komen de volgende thema's ter sprake:

  • LabVantage® en Lonza Vision integreren MODA™ oplossing met LIMS
  • Pfizer's rationale voor het verhogen van LIMS met op doelstelling gebouwde QC Micro-oplossing
  • Pfizer's eerdere processen; noodzaak voor automatisering en integratie met LIMS
  • Pfizer's nieuwe geautomatiseerde QC Microprogramma
  • Waarom Pfizer Selected LabVantage Micro/EM™, aangedreven door MODA™
  • Pfizer’s plannen voor de toekomst

Op deze webinar zullen de beste praktijken van QC automatisering worden besproken. Deze worden door Pfizer geïmplementeerd in sommige van haar productiefaciliteiten wereldwijd. Verder wordt aandacht besteed aan de functionaliteitskloof tussen de alleenstaande LIMS en de hedendaagse vereisten in QC Micro voor EM, utiliteit- en productesten. De onderwerpen zullen relevant zijn voor IT-specialisten en bedrijven die de webinar bijwonen.

Om u te registreren, ga naar http://www.tmecom.com/lonza/webinars/121410/registration.html

De op papier gebaseerde processen zijn nog altijd een last voor de meeste QC Microprogramma's: programmering op papier, sharpie pen etikettering van proefmedia, handmatige afstemming, en handmatige kennisgeving over afwijkingen. Deze stappen zijn arbeidsintensief, tijdrovend en zorgen dat taken dubbel worden uitgevoerd, waarbij hoge foutpercentages ontstaan. Pfizer heeft op succesvolle manier LabVantage Micro/EM™ geïmplementeerd, wat door MODA™ van Lonza wordt aangedreven. Het resultaat hiervan is dat Pfizer haar doel aan het bereiken is voor het automatiseren van haar QC processen, waarbij aan de regelgeving wordt voldaan in enkele van haar productiefaciliteiten wereldwijd.

In mei 2010 werd MODA een Lonza-bedrijf. Wat als een bedrijfsgroot initiatief opstartte voor het elimineren van afval, verminderen van lood en arbeidstijd, en waarbij naar algemene compliance werd gestreefd, heeft inspiratie gegeven voor een robuust informaticaplatform voor de biowetenschappensector.

Over MODA™ oplossing

Meer wetenschap. Minder papier.™ Het MODA™ product versterkt Lonza’s snelle testoplossingenplatform door het toevoegen van een aanvullend product waarbij organisaties voor kwaliteitsgarantie en kwaliteitscontrole worden geboden in de biowetenschappensector. De MODA™ oplossing biedt geautomatiseerde gegevensverzameling, analytica op verzoek en werkstroomvisualisering van gereguleerde fabrieksprocessen, waaronder milieucontrole, utiliteit- en producttesten. Het MODA™ platform voor de acquisitie van mobiele gegevens elimineert het gebrek aan efficiëntie en vermindert de foutpercentages die gezien worden bij op papier gebaseerde systemen in gereguleerde fabrieksactiviteiten. Meer informatie vindt u op http://www.lonza.com/moda

Over Lonza

Lonza is een van 's werelds toonaangevende leveranciers voor de sector van farmaceutica, gezondheidszorg en biowetenschappen. Haar producten en diensten strekken zich uit van de behoeften van klanten vanuit het onderzoek tot aan de definitieve productie toe. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend in de productie en ondersteuning van actieve farmaceutische ingrediënten, zowel op chemisch als op biotechnologisch terrein. De biofarmaceutische bedrijven zijn één van de sleutelaandrijvers tot groei voor de farmaceutische en biotechnologische sector. Lonza heeft sterke capaciteiten in grote en kleine moleculen, peptides, aminozuren en niche bioproducten die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Bovendien is Lonza leidinggevend in op cel gebaseerd onderzoek, endotoxinedetectie en de productie van celtherapie. Ook is het bedrijf een van de grootste leveranciers op de markt van waarde-chemische en biotechnische ingrediënten voor de voeding, hygiëne, conservering, agro- en persoonlijke verzorging.

Lonza heeft haar hoofdkantoor in Basel, Zwitserland en staat genoteerd op de SIX Swiss Exchange. In 2009 bedroegen de verkoopcijfers van het bedrijf CHF 2,690 miljard. Verdere informatie kan worden gevonden op http://www.lonza.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TME Communications voor Lonza's snelle testoplossingen
Jim Tagliaferri, 610-420-7401

jimt@tmecom.com