DayCom introduceert baanbrekend persoonlijk alarmeringssysteem


TILBURG, 20101118 -- DayCom introduceert een gebruiksvriendelijk compact polsalarmeringssysteem. Het nieuwe product kan zowel in als rondom de woning gebruikt worden, zodat op ieder moment via een spreek/luisterverbinding contact kan worden gemaakt met de alarmcentrale (24/7). De oplossing stelt ouderen in staat langer zelfstandig en veilig te blijven wonen, omdat ze gemakkelijk hulp kunnen inschakelen in geval van nood.

DAYCOM, specialist in ICT zorgoplossingen, introduceert een nieuw polsalarmeringssysteem voor in en rond het huis.

DAYCOM biedt hoogwaardige communicatiesystemen aan, speciaal ontworpen voor de zorgsector. De oplossingen zijn bedoeld voor hulpbehoevenden, oudere of zieke personen of voor het beveiligen van alleenstaande personen. Na een alarmmelding wordt via de zorgcentrale de hulp van een professionele hulpverlener of mantelzorg ingeroepen. Het systeem kan over tijd met de veranderende zorgvraag van de gebruiker meegroeien, waardoor het voor hulpbehoevenden mogelijk wordt langer in hun eigen omgeving te blijven wonen.

Het bestaande aanbod van alarmeringssystemen wordt uitgebreid met de nieuwe CPA 115, oftewel `polsalarmering'.

Recent onderzoek bracht aan het licht dat gebruikers van persoonlijke alarmeringssystemen ongelukkig zijn met het stigmatiserende design, en een voortdurende vrees hebben om een vals alarm te geven. DAYCOM komt met de CPA 115 aan deze bevindingen tegemoet. Het product is voorzien van een modern design en kan gewoon aan de pols gedragen worden. De alarmknop is in het product verwerkt. Mocht desondanks een vals alarm gegeven worden, dan zal de centrale via de polstelefoon contact opnemen met de gebruiker, en direct vaststellen of er hulp vereist is. Zo kan het onnodig mobiliseren van mantelzorg en/of professionele zorg voorkomen worden.

De DAYCOM CPA 115 is een op DECT gebaseerd polsalarmeringssysteem waarmee direct verbinding kan worden gemaakt met een zorgcentrale. In geval van nood zal een spreek/luister verbinding tot stand worden gebracht, zodat de drager van het alarm via de pols kan vertellen wat er aan de hand is. Zo heeft men altijd het alarm bij de hand en kan direct de juiste hulp gemobiliseerd worden.

Het product is nu al via www.mantelzorgwinkel.nl verkrijgbaar en kan met en zonder zorgabonnement besteld worden.

DayCom BV