Nieuw mobiel platform voor Veluws Bureau voor Toerisme


AMERSFOORT, 20101119 -- Met de realisatie van een mobiel platform voor het Veluws Bureau voor Toerisme brengt Internetbureau Maxdoro kunst, cultuur en techniek samen. Locatiegebonden informatie van een groot aantal VVV's die afkomstig is van de NDTRC wordt ontsloten met behulp van Augmented Reality in de vorm van Layar en een mobiele website.

Layar
Met het inzetten van Augmented Reality als nieuw en innovatief communicatiemiddel kunnen bezoekers van de Veluwe op een leuke en interactieve wijze informeren over diverse nieuwe en bestaande culturele aspecten, activiteiten en interessante bezienswaardigheden.

Mobiele site
De mobiele website is gebasseert op nieuwe internettechniek, op basis van HTML5 en wordt verrijkt met informatie uit de Nederlandse Databank voor Toerisme, Recreatie en Cultuur (NDTRC). Alle items die in de Veluwe Layar te vinden zijn, staan uitgebreid beschreven in de speciale mobiele website. De mobiele website is zonder Layer ook te gebruiken via de telefoon door naar www.develuwe.mobi te gaan.

Op de website is een digitale kaart te zien van de Veluwe. De bezoeker is op die manier in staat te zien wat er in de buurt te doen is of kan bladeren door een lijst van bezienswaardigheden en informatiepunten. Het Veluws Bureau voor Toerisme is met de portal in staat om de mobiele site eenvoudig te beheren.

NDTRC
De NDTRC is sinds begin 2010 beschikbaar gesteld door VVV Nederland. In de database wordt alle informatie over toerisme, recreatie en cultuur op één plaats samengebracht. Via één infrastructuur kan de informatie op allerlei manieren worden ontsloten; lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Het mobiele platform voor Veluws Bureau voor Toerisme haalt alle informatie uit de NDTRC. In 2011 lanceert Internetbureau Maxdoro een speciale Veluwe iPhone App wat gekoppeld zal worden met de NDTRC.

Voor meer informatie kijk op: Maxdoro.nl
De mobiele Veluwe site is te zien op: develuwe.mobi
Meer info over NDTRC is te vinden op: NDTRC
Meer over dit project op Maxdoro.nl: Maxdoro Nieuws

Internetbureau Maxdoro