Edwin Monteyn terug in Theater Zuidplein


Rotterdamse zanger terug in theater met kerstconcert

ROTTERDAM, 20101118 -- Na de succesvolle theatershows `Take a red seat' en `Just Before Christmas' is zanger Edwin Monteyn op zaterdagavond 18 december a.s. terug in Theater Zuidplein Rotterdam met een gloednieuwe show: `The Magic of Christmas'.

In deze nieuwe show brengt Edwin samen met een selectie van topmuzikanten een gevarieerd kerstrepertoire met nummers zoals `Driving Home For Christmas', `Let It Snow' en `Have Yourself A Merry Little Christmas'. De sfeervolle kerst klassiekers worden afgewisseld met popmuziek en jazz standards. Een uniek concert met een intieme huiskamersfeer waarin u wordt uitgenodigd om samen met familie en vrienden de bekendste kerstsongs mee te zingen. De muzikale begeleiding is in handen van het kwartet onder leiding van Peter Bauwens. Peter Bauwens werkte onder andere met René Froger, Xander de Buisonjé en CB Milton. Tevens produceerde hij meerdere albums van BlØf en Volumia.

Edwin Monteyn
Van kinds af aan maakt hij muziek en op 16-jarige leeftijd besluit hij van zijn hobby serieus werk te maken. Samen met vrienden wordt de basis gelegd in de vorm van het verzorgen van drive-in shows, waarin Edwin zijn zangtalent laat horen. In die tijd stijgt het aantal optredens van 4, in het eerste jaar tot momenteel ruim 100 per jaar. Het verzorgen van drive-in shows heeft hij inmiddels achter zich gelaten en hij richt zich nu alleen nog op het neerzetten van spetterende optredens door het gehele land. Zijn repertoire bestaat uit covers van o.a. Elvis Presley, René Froger, maar vooral de nummers van Michael Bublé zijn hem op het lijf geschreven.

Naast het zingen op bedrijfsfeesten, bruiloften etc. is in 2003 een begin gemaakt om elk jaar een groots optreden te verzorgen. In een sfeervolle uitverkochte zaal kon men genieten van het eerste volledig avondvullende programma van Edwin Monteyn. Eén jaar later werd besloten om de organisatie iets groter aan te pakken. Ruim 250 personen vulden de zaal van een sporthal en waren wederom getuigen van een spetterende show, die in 2005 navolging kreeg met als thema 70/80s. In de zomer van 2005 trad Edwin 6 keer op tijdens de zomertour van Radio M Utrecht. In maart 2007 heeft hij een zeer succesvolle liveshow gespeeld in het Theater Zuidplein te Rotterdam. Vergezeld van de Lou Roman band, de vaste begeleidingsband van René Froger, bestaande uit 9 top muziekanten en 5 professionele dansers/danseressen kon het enthousiaste publiek wederom genieten. In navolging hiervan kwamen er drie kerstconcerten in ditzelfde theater in december 2007, die allemaal uitverkocht waren.

Onlangs werkte Edwin onder meer met Cor Bakker en trad op in verschillende televisieprogramma's zoals `Dave On Stage' van TV Rijnmond. In december zal Edwin wederom optreden bij Dave on Stage met de Bonte Kerstavond, waar ook o.a. Lee Towers, Karin Bloemen en Gordon optreden.

De Kerstshow in Theater Zuidplein te Rotterdam vindt plaats op zaterdagavond 18 december 2010. Kaarten á ¤ 20.00 en ¤ 17.50 zijn via het online bestelformulier op de website www.monteyn.nl / www.theaterzuidplein.nl of telefonisch bij het theater te bestellen 010 20 30 203.

Edwin Monteyn