Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 september 2010

Verzoek aan minister onderweg
Stadsregio wil strippenkaart vanaf 18 november afschaffen

Het college van bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen stuurt vrijdag een verzoek aan de minister om goedkeuring te krijgen voor het afschaffen van de strippenkaart in haar reisgebied. Als de minister akkoord gaat, is dit vervoerbewijs vanaf 18 november niet meer geldig in deze regio. Het college van de stadsregio heeft dit besloten nadat zij donderdag overleg had gepleegd met haar achterban in een extra commissievergadering.

In afwachting van het antwoord adviseert de stadsregio de reizigers de strippen zoveel mogelijk op te maken in de komende 11 weken en goed af te wegen of de aanschaf van een nieuwe (grote) strippenkaart handig is. Bij positief besluit van de minister is het reizen met de strippenkaart vanaf 18 november namelijk niet meer mogelijk. Een kaartje kopen in de bus blijft wel mogelijk, maar deze kaartjes zijn relatief duur.

De stadsregio verwacht het antwoord op haar verzoek eind september. Overigens is het de bedoeling van de minister dat op 1 april 2011 iedereen in Nederland alleen nog maar met de OV-Chipkaart kan reizen. Amsterdam en Rotterdam hebben de strippenkaart al afgeschaft.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat de komende weken samen met de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland (muv Almere) en de regio Twente campagne voeren om dit bekend te maken. De verwachting is dat ook in deze gebieden de strippenkaart op 18 november wordt afgeschaft.



Ingezonden persbericht