IKON

Landelijk evenement over religie en internet op 18 november 2010

De invloed van internet en sociale media op het gebied van zingeving en religie is onmiskenbaar en groeit nog steeds. Hoe gaan we daarmee om vanuit diverse religieuze stromingen? Daarover gaat het nationale evenement over religie en internet van de stichting 'Zinzoekers op het Web'. Het vindt plaats op donderdag 18 november in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. Het thema van deze dag is 'Geloofsverandering door internet'. Het evenement is gericht op een brede doelgroep; technische kennis is niet noodzakelijk. De toegangsprijs bedraagt ¤ 25,-.

Op het programma staat allereerst een inspirerende bijdrage van Erwin Blom, mede-directeur van The Crowds en auteur van de toonaangevende uitgave Handboek Communities. Fred Omvlee (krijgsmachtpredikant, socialsunday.nl), Petra Hubbeling (boeddhisness.nl) en Mohamed El Aissati (maroc.nl en human.nl), allen specialisten op het gebied van religie en internet, reageren vanuit hun eigen invalshoek op zijn inleiding.

In parallelsessies staan 's middags internetprojecten uit diverse religieuze stromingen centraal. Aan de orde komen onder meer: de groeiende invloed van sociale netwerken, het belang van audio en video op internet, een analyse van levensbeschouwelijke websites, het beheren van internetfora en de opkomst van mobiel internet. Werkgroepleiders zijn: Peter Dekker (ikon.nl, kerknieuws.nl, voorleesbijbel.nl, bijbelmobiel.nl), Ceylan Pektas-Weber (nieuwemoskee.nl), Greco Idema (bruggenbouwers.com en nieuwwij.nl), Eric van den Berg (isidorusweb.nl), Albert Benschop (sociosite.org en islamwijzer.nl), Janneke Scharloo (protestant.nl), Fadi Hirzalla (UU), Theo Zijderveld (mediareligiecultuur.nl), Arjen Pas (ncrv.nl en spirit24.nl), Petra Hubbeling, Mohamed El Aissati en Fred Omvlee. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van religieuze 'internetmuziek' en uiteraard naar hartenlust netwerken.

Op het programma staan ook analyses van websites van kerkelijke gemeenten. Webmasters en redacteuren van deze sites (vele duizenden in Nederland) kunnen inspiratie opdoen en waardevolle adviezen krijgen.

Datum: donderdag 18 november 2010. Tijd: 10.00 uur (inloop) tot 16.30 uur; aansluitend informele borrel. Locatie: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 205/207 in Amsterdam. Entree: ¤ 25,- (¤ 32,- incl. lunch); studenten: ¤ 15,- (¤ 22,- incl. lunch). Wilt u bij uw aanmelding aangeven of u wel/geen lunch wenst? Meer informatie en opgave: www.zinzoekers.nl.