Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste congres IIBA® Nederland op 18 november 2010

Nieuwegein, 14 oktober 2010 ­ Op 18 november 2010 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht het lanceringscongres plaats van de Nederlandse IIBA® (International Institute of Business Analysis). IIBA is de wereldwijde beroepsvereniging van en voor Business Analyse en daar mee verwante professionals. Het thema van het congres is "Business Analyse in een veranderende wereld". Keynote speaker is strategy consultant, ondernemer en publicist Peter Hinssen. James Archer, voorzitter IIBA UK, zal toelichten hoe IIBA in Engeland heeft bijgedragen aan de verdere professionalisering van het vak.

Sinds juni 2010 is IIBA NL een chartered IIBA Chapter. De vereniging is van en voor business analisten, informatieanalisten, ontwerpers en requirements engineers. De doelstelling is het vak samen te professionaliseren. Interim-voorzitter Anton Greve: "Business analisten nemen een spilfunctie in op het raakvlak van business en IT. Er bestaat een sterk groeiende behoefte aan bedrijfsanalisten met de juiste kennis en vaardigheden om de communicatie met de IT te verbeteren. Evenzo is er een groeiende groep IT professionals die inzien dat er een andere manier van communiceren en het spreken van een andere taal met de business noodzakelijk is. De initiatiefnemers vonden het de hoogste tijd dat de beroepsgroep zich organiseert en gezamenlijk werkt aan kennisverbreding en professionalisering van het vak." De oprichting van IIBA NL is een initiatief van Solim, Quint en Valori.

Onder de titel "De nieuwe wereld", vertelt Peter Hinssen over zijn nieuwste boek "Business/IT Fusion - How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" waarin hij pleit voor een strategische positionering van technologie als krachtige hefboom voor business innovatie. Aansluitend aan het congres vindt de eerste Algemene Ledenvergadering van IIBA NL plaats. Dan zal ook het bestuur worden verkozen.

Tenslotte vertelt Erik van Eegelen, business analist van BOL.COM hoe in de praktijk wordt omgegaan met "de BABOK" en Business Analyse bij BOL.COM .

Datum : 18 november


Tijd : 15:00 ­ 18:30 uur (congres, aansluitend ALV)


Plaats : Jaarbeurs Utrecht

Kosten : Gratis voor leden IIBA NL, ¤ 95 voor niet-leden. Lidmaatschap IIBA NL kost $ 95

Kijk hier voor het complete programma en aanmelding. Over IIBA
International Institute of Business Analysis (IIBA) is een onafhankelijke, non-profit beroepsvereniging in het snel groeiende domein van Business Analyse. De vereniging staat open voor professionals in een breed spectrum aan functies ­ bedrijfsanalyse, systeemanalyse, analyse/management van requirements, project management, advisering, procesverbetering, etc.. IIBA® helpt hen hun werk beter te doen en hun professionaliteit te vergroten. IIBA is uitgegroeid tot de toonaangevende vereniging in de wereld van business analyse door de totstandkoming van de Business Analysis Body of Knowledge® (BABOK®), de bundeling van kennis binnen het BA vak dat algemeen aanvaarde practices weerspiegeld. IIBA helpt business analisten om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en hun carrière te bespoedigen door toegang te geven tot unieke en relevante content en ledenfora, alsmede via de Endorsed Education Provider (EEP TM) Programma's. Ga naar http://dutch.theiiba .org/ voor meer informatie.

Over Valori

Al meer dan 20 jaar is Valori een onafhankelijke dienstverlener op het snijvlak van Business en IT die organisaties helpt grip te krijgen op hun IT. Wij leveren advies, management, capaciteit en opleidingen op het gebied van business architectuur, testen en kwaliteitszorg en business informatie management. Kernactiviteiten die elkaar versterken, waardoor wij waarde creëren voor onze klanten. Resultaat is maximaal rendement op IT, succesvolle implementatie van business cases en informatiesystemen die tijdens de gehele levenscyclus aansluiten op de behoeften van de business. Grip op IT zorgt voor succes en resultaat voor onze klanten. Kijk voor meer informatie op www.valori.nl

Over SOLIM

Solim staat voor een integrale visie op de samenwerking tussen Business en ICT. Business en ICT moeten beter samenwerken om de continue en steeds toenemende veranderingen te kunnen volgen, adopteren en beheersen. Solim voorziet in oplossingen hiervoor met haar visie en twee integraal pragmatisch toepasbare concepten. Solim kent ARE voor het opknippen, modelleren en integreren van het ICT proces en haar werkproducten en ERA voor het integreren en koppelen van Applicatie objecten aan Business objecten en Infrastructuur objecten(volgens de 3-lagen architectuur). Beide modellen zijn geïmplementeerd in een Centrale Repository m.b.v. Sparx Enterprise Architect. Hiermee ontstaat een ingerichte, geïntegreerde transparante informatiehuishouding zoals huidige architectuurdenkbeelden en richtlijnen die beogen. (www.solim.nl)

Over Quint Wellington Redwood

Quint Wellington Redwood ­ kortweg 'Quint' ­ is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en performance- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Quint is in 1992 opgericht om organisaties te helpen meer uit hun IT te halen. Niet door meer IT toe te voegen, maar door de IT beter te organiseren. Quints portfolio van diensten omvat onder andere Opleiding, Consulting en Measurement en is geïntegreerd in de verschillende business- en IT-domeinen.

Met het motto "Dare to Challenge", daagt Quint zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen, een betere concurrentiepositie en meer toegevoegde waarde te realiseren.

Meer informatie over Quint vindt u op www.quintgroup.com

Perscontacten