Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 19 oktober 2010

SIGNEERSESSIE PIM RAS OP 18 NOVEMBER IN FOTOACADEMIE ROTTERDAM

Nieuws- en sportfotograaf Pim Ras zit 25 jaar in het vak. Ter gelegenheid van dit jubileum komt in november het boek 'Pim Ras Fotograaf' uit. In dit boek krijgen alle hoogtepunten die Ras vanaf 1985 voor de camera heeft gehad een plaats. De inhoud van het boek zal naast zijn sportfoto's ook bestaan uit nieuwsfoto's en de portretten en reportage uit Congo die Ras voor Artsen zonder Grenzen heeft gemaakt. Eerder dit jaar was zijn overzichtstentoonstelling '25 Jaar Sport en Zo' al in Fotogalerie Rotterdam te zien.

'Pim Ras Fotograaf' is maar liefst driehonderd pagina's dik en is voor ¤ 39,- te bestellen op de website www.pimras.nl. Als extraatje is het mogelijk om een gesigneerde foto uit te kiezen op het formaat 30 x 40 cm van één van de tien door de fotograaf geselecteerde beelden.
Op donderdag 18 november signeert Pim Ras dit bijzondere boek op de Fotoacademie in Rotterdam. Zorg dat je deze buitenkans niet mist!

Pim Ras (1966) is een van de bekendste nieuws- en sportfotografen van Nederland. Via een carrière bij Inter Football, waar hij als 17- jarige de foto's voor het programmablad van Ajax maakte, kwam hij bij persbureau Cor Vos. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Al snel werd hij ontdekt door het Algemeen Dagblad waar hij tot op de dag van vandaag voor fotografeert.
Ras wil de toeschouwer verrassen met strakke composities en spetterende emoties, vaak door een ander standpunt te kiezen, of door simpelweg door de foto net op een ander moment te maken. Zo maakte Ras de beroemde en indrukwekkende foto van Karst Tates, de dader van de aanslag tijdens Koninginnedag vorig jaar. Deze inmiddels iconische foto leverde hem de Zilveren Camera 2009 op. Tevens maakte Pim Ras in Congo een serie voor Artsen zonder Grenzen.

Ras werkt behalve voor het Algemeen Dagblad, ook voor Voetbal International en Panorama werkt. Hij heeft vele internationale toernooien mogen fotograferen waaronder vijf Europese- en WereldKampioensschappen voetbal en vier Olympische Spelen. En niet onverdienstelijk: Ras won niet alleen de Zilveren Camera 2009, maar ook negen keer de eerste prijs 'sport' bij de Zilveren Camera waar hij in totaal 35 onderscheidingen kreeg. Voor de beroemde foto van een juichende Dennis Bergkamp na het mooiste doelpunt op het WK voetbal 1998 ontving hij de Canon Sportprijs.

Pim Ras signeert 'Pim Ras Fotograaf'
Donderdag 18 november 2010, 18.30 tot 21.00 uur
Fotoacademie Rotterdam
Conradstraat 20
3013 AP Rotterdam
T: +31(0)10 ­ 201 29 00




Ingezonden persbericht