Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, donderdag 21 oktober 2010

Brameco*Zon genomineerd als Beste Brabantse Werkgever 2010

De namen van de tien organisaties die kans maken zich een jaar lang Beste Brabantse Werkgever te mogen noemen, zijn bekend. Brameco*Zon is genomineerd in de categorie profit. De award wordt op 18 november 2010 uitgereikt tijdens de Business Meeting Brabant, een netwerk- en ondernemers-event in de Brabanthallen in Den Bosch. De prijs wordt toegekend aan toonaangevende organisaties op het gebied van werkgever- en werknemerschap. De winnaar van de prijs mag zich een jaar lang 'Beste Brabantse Werkgever' noemen.

Ruim tachtig organisaties meldden zich aan of werden door anderen voorgedragen voor de award. Newcom Research & Consultancy maakte een voorselectie van tien speciaal geselecteerde organisaties op basis van het werkklimaat, het gevoerde personeelsbeleid van de organisaties en een tevredenheidonderzoek onder hun medewerkers.

De winnaar wordt gekozen door een zeskoppige jury, die bestaat uit diverse professionals met o.a. Christel Rutte, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg, Henk Oderkerk, directeur bij werkgeversorganisatie BZW en Jan Schipper, voormalig directeur van Philip Morris. De prijs wordt uitgereikt door Brabants Dagblad, BN de Stem en Eindhovens Dagblad, in samenwerking met Omroep Brabant.

Over Bramecoâ^(TM)Zon
Bramecoâ^(TM)Zon is een middelgrote diervoedercoöperatie en behoort tot de 15 grootste diervoeder-producenten van Nederland. De kernactiviteiten bestaan uit het produceren en vermarkten van diervoeders voor de pluimvee-, de varkens- en de rundveesector. Daarnaast heeft Bramecoâ^(TM)Zon belang in diverse deelnemingen, waaronder PreMervo, Broederij Lagerwey, Cebeco Meststoffen en Agrovision. Bramecoâ^(TM)Zon heeft twee productielocaties in Eindhoven en in Udenhout. De afzet is grotendeels geconcentreerd in Brabant, Zeeland, Limburg en Gelderland. Hiernaast exploiteert Bramecoâ^(TM)Zon drie Boerenbondwinkels in Udenhout, Moergestel en Middelbeers.