Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
29-10-2010

Kempenconferentie
Ondernemers maken werk van de regio!

Op 18 en 19 november 2010 organiseert Netwerk Platteland, samen met diverse Nederlandse en Belgische partners, een internationale conferentie over regionaal ondernemerschap. Met de Kempenconferentie laten we zien hoe ondernemers en overheden kwaliteit verbeteren, krachten bundelen en inspelen op nieuwe kansen. De locatie is Priorij Corsendonk in Oud-Turnhout, midden in regio de Kempen.

Regionaal ondernemerschap
Ondernemerschap is een belangrijke motor achter plattelandsontwikkeling. Goedlopende bedrijven op het platteland leveren een duurzame bijdrage aan de economie en leefbaarheid van de omgeving. De regio wordt daarbij steeds belangrijker; in Europa is sprake van een trend rond regionale ontwikkeling. Ook de wensen van de moderne consument veranderen. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en willen het platteland beleven. Dit biedt nieuwe kansen aan ondernemers én overheden. Met positieve voorbeelden wil de Kempenconferentie laten zien hoe ondernemers gebruik kunnen maken van de toegevoegde waarde van de regio!

Programma Kempenconferentie
Op beide dagen kunt u deelnemen aan inspirerende workshops. Wetenschappers en politici delen hun ideeën, maar ook cabaretière Karin Struyf geeft haar mening over het thema. Uitgebreide informatie over het thema, het programma, de workshops en praktische zaken vindt u op www.kempenconferentie.eu. Hier kunt u zich ook digitaal aanmelden.

Inspirerende ondernemers
Donderdag 18 november is een dag van en voor ondernemers. Kempense ondernemers laten zien hoe zij specifieke kenmerken van de Kempen aangrijpen om hun product of dienst een meerwaarde te geven. De zes workshops geven een goed voorbeeld van Kempens ondernemerschap in de praktijk. Of het gaat om toeristische arrangementen, nieuwe markten voor streekproducten, 'regional branding' of landgoederen; slimme samenwerking, ook over de grens, staat centraal. De dag is tevens Mid Term Symposium van het Interreg IVA-project ?GROEI.kans!?, dat grensoverschrijdende samenwerking tussen plattelandsondernemers in de Kempen stimuleert.

Ondersteunende netwerken
Vrijdag 19 november richt zich op een internationaal publiek van plattelandsondernemers en hun netwerken uit heel Europa. Een dorpscoöperatie, streekrekening, of toepassingen van Web 2.0; het zijn voorbeelden van nieuwe manieren voor ondernemers om toegang te krijgen tot nieuwe markten, kennis of kapitaal. Zes workshops bieden verschillende invalshoeken op het ondersteunen van ondernemerschap.

Netwerk Platteland
Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland. Het netwerk brengt organisaties met elkaar en met overheden in contact en biedt ze de gelegenheid van elkaar te leren en signaleert nieuwe en kansrijke initiatieven voor plattelandsontwikkeling in al haar facetten.

(EINDE BERICHT)

Noot voor de redactie,