Ingezonden persbericht


9 november 2010, Utrecht

Helder Denken

De routeplanner voor je brein

Helder denken
Suzanne Weusten en Kees Kraaijeveld
ISBN: 9789021547541
Prijs: ¤ 24,95

Verschijningsdatum:
18 november 2010

Iedereen denkt na, maakt afwegingen en neemt beslissingen, of het nu om een persoonlijke kwestie gaat, zoals de keuze van een partner, of een maatschappelijk vraagstuk, zoals de formatie van het nieuwe kabinet. Denken is zo'n vanzelfsprekende activiteit dat we ons niet eens meer afvragen hoe we het doen. Over de manier waarop we denken en hoe we die kunnen verbeteren, gaat Helder Denken - de routeplanner voor je brein.

Met dit boek willen de auteurs een breed publiek helpen helder na te denken over complexe vraagstukken. Het is een inleiding in het op informatievisualisatie gebaseerde denkwerk van De Argumentenfabriek. De lezer krijgt denkgereedschap dat hij kan toepassen op zijn eigen professionele vraagstukken.

'We verzuipen in de gegevens, we zien door de bomen het bos niet meer, we verdwalen in onze eigen databestanden.' Dit zijn klachten van mensen die geen grip hebben op de enorme hoeveelheid informatie die ze moeten verwerken. Door de vraagstukken waarmee ze worstelen uit te tekenen, te visualiseren, krijgen ze weer overzicht. Zoals een navigatiesysteem automobilisten de weg wijst via een aantrekkelijk vormgegeven schermpje, zo wijzen de auteurs je met dit boek vol visueel denkgereedschap de weg in je brein - nooit meer de weg kwijt!

Wie zijn de auteurs?
De auteurs zijn Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, beiden psycholoog, ex-redacteuren van de Volkskrant en oprichters van De Argumentenfabriek Denkacademie.

Boekpresentatie
Op donderdag 18 november presenteren Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten hun boek Helder Denkende routeplanner voor je brein in de Inspiration room van Restaurant Fifteen in Amsterdam. Een eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan filosoof, auteur en hoogleraar Bas Haring.

Je kunt je aanmelden voor deze presentatie door een mailtje te sturen naar promotie@kosmosuitgevers.nl -

Locatie, tijd en parkeren
Fifteen (Inspiration room)- Amsterdam
16.30 - ± 18.30 uur

http://www.fifteen.nl/nl/restaurant/bereikbaarheid.html