Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Verbouwing openbare basisschool Van Heemskerckschool klaar (persbericht 056, 2010)

De openbare basisschool Van Heemskerckschool in Hoogezand is verbouwd en vergroot. Op donderdag 18 november 2010 wordt de school officieel heropend. Dit gebeurt door de leerlingen en de wethouder van Onderwijs, Jaap Velema. De uitbreiding was noodzakelijk vanwege een groot ruimtegebrek en een groeiend aantal leerlingen.

In 1978 is de school gebouwd voor het huisvesten van 8 groepen. De school heeft al jaren 11 groepen en daarmee ook een groter leerlingenaantal. Door de aan- en verbouw heeft de school nu voldoende ruimte om alle leerlingen optimaal te huisvesten. Door het schuiven van wanden en het maken van een nieuwe indeling, heeft de architect de school een totaal ander gezicht gegeven. Het herinrichten is gestoeld op de visie van de school, waarbij leerlingen ook in aparte ruimtes kunnen werken en waardoor coöperatieve werkvormen mogelijk zijn.
Het gebouw voldoet nu aan de hedendaagse eisen die voor het basisonderwijs noodzakelijk zijn, waarbij de mogelijkheid bestaat om buitenschoolse opvang uit te voeren.

Â