Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 17-11-2010

AVRO DE KLASSIEKEN THUIS: MAARTJE VAN WEEGEN BEZOEKT PIANOFENOMEEN LANG LANG

Maartje van Weegen gaat donderdag 18 november op bezoek bij Lang Lang in het Okura Hotel in Amsterdam. Het Chinese pianofenomeen is in Nederland voor optredens. Het AVRO Radio 4-programma De Klassieken Thuis staat in het kader van de muziek en het leven van Lang Lang, waarover hij uitgebreid gaat vertellen.

Als jongetje van twee raakte Lang Lang in de ban van de piano door de muziek bij Tom & Jerry. Met vijf jaar gaf hij zijn eerste solo-optreden voor 800 man. En tijdens de opening van de Olympische Spelen in Beijing trad hij op voor 4,5 miljard kijkers. Nu, 28 jaar jong, is hij een wereldberoemd pianist die van concertzaal naar concertzaal reist. In De Klassieken Thuis vertelt hij over zijn jeugd waarin hij door zijn vader werd gedrild om de nummer 1 pianist van China te worden. Maar ook over zijn leven nu en natuurlijk zijn muziek.

In de uitzending vertellen de pianisten Arthur en Lucas Jussen live vanuit Londen waarom ze fan zijn van Lang Lang. Verder klinken opnamen van Lang Lang met het Koninklijk Concertgebouworkest en delen uit het Prinsengrachtconcert waar Lang Lang de hoofdact was en samen met zijn vader optrad.

De uitzending is live te horen op Radio 4, van 09.00 tot 12.00 uur, maar ook te zien via de webcast op www.radio4.nl/deklassieken.

AVRO De Klassieken, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op Radio 4.



Ingezonden persbericht