Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot donderdag 18 november 2010 om 14.15 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend coördinator Intercultureel Management Altrecht de heer May

De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikt op 18 november 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer May (62) wegens zijn bijzondere verdiensten op het gebied van de interculturele geestelijke gezondheidszorg. Tot juli 2010 was hij coördinator Intercultureel Management en adviseur van de Raad van Bestuur van Altrecht. De heer May wordt voor zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer May heeft een lange carrière in het onderwijs en op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg achter de rug. Van 2001 tot aan zijn pensioen in juli 2010 werkte hij bij Altrecht, geestelijke gezondheidszorg Utrecht. Op beroepsmatig en bestuurlijk gebied heeft hij zich de afgelopen dertig jaar bijzonder ingespannen, vooral op het gebied van de interculturele geestelijke gezondheidszorg. Sinds 1982 is hij lid en bestuurslid van talrijke gremia op het gebied van multiculturaliteit en gezondheidszorg. Zo zette hij zich in voor de World Health Organisation, verschillende commissies van het Ministerie van VWS, het Vierstedenoverleg en anderen. Hij geeft gastcolleges aan verschillende universiteiten en instellingen, is auteur van vele publicaties en wordt gezien als een pionier op het gebied van de interculturele geestelijke gezondheidszorg.

Burgemeester Wolfsen reikt de Koninklijke onderscheiding op 18 november 2010 om 14.15 uur uit tijdens het seminar gewijd aan het interculturele beleid in de GGZ van Nederland. Het seminar wordt gehouden ter gelegenheid van de pensionering van de heer May. Locatie: Grand Café Mammoni, Mariaplaats 14, Utrecht.