Persbericht

Tom Dice naast muzikaal succes ook financiële hit dankzij fan funding concept ~ Fans krijgen 26 euro terug voor elke SonicAngel Fanshare, een rendement van maar liefst 360% ~

Herselt, 18 november 2010 - Na zijn voor onze zuiderburen geweldige Eurovisiesong deelname en zijn muzikale hit 'Me And My Guitar' (waarmee hij goud behaalde in België), gaat het succesverhaal van Tom Dice opnieuw een stap verder.

Naast zijn muzikale succes, deelt Tom Dice nu ook zijn financiële succes met zijn fans. Via SonicAngel konden zij zes maanden geleden voor 10 euro per stuk 'SonicAngel Fanshares' kopen van de singer-songwriter. Deze raakten binnen enkele dagen helemaal uitverkocht. Niet voor niets, zo blijkt nu. SonicAngel maakt namelijk bekend dat de houders van deze aandelen 26 euro per aandeel krijgen terugbetaald, een rendement maar liefst 360%.

Het innovatieve muzieklabel SonicAngel maakt gebruik van 'fan funding' om de albumopnamen, promotie en tour van een artiest te financieren. Door aandelen te kopen, kunnen fans investeren in hun favoriete artiest. Zo ook de fans van Tom Dice. In ruil voor het aandeel konden de fans niet enkel het succesvolle album 'Teardrops' downloaden, ze kregen ook een aandeel in de winst van het album.

Door het enorme succes van het album Teardrops kan Tom zijn succes nu vlugger dan verwacht met zijn fans delen. Eens temeer een bewijs dat er muziek zit in het model waarmee SonicAngel samen met de fans jong talent ondersteunt en kansen geeft.

De terugbetaling die de fans ontvangen, wordt berekend aan de hand van de fysieke en online verkoop van het album. Hierbij kijkt SonicAngel naar de netto opbrengst per album en vermenigvuldigt deze met het geldbedrag dat de fans investeerden. Op deze manier maken de fans in het geval van Tom Dice een winst van maar liefst 26 euro per aandeel.

"Ik ben erg blij met dit nieuws", zegt Tom Dice. "Meer dan een jaar geleden besloot ik me aan te sluiten bij SonicAngel en het is sindsdien een geweldige ervaring geweest. Ik heb in België een nummer één hit behaald, een tof album kunnen maken en mijn land kunnen vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. Als muzikant is er niet veel meer te wensen. Ik vind het super dat mijn fans nu ook financieel kunnen delen in dit succes."

In 2011 zal SonicAngel ook in Nederland zijn innovatieve concept introduceren en muzikale talenten de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen tot een succesvol artiest.