Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Berenschot beste managementadviesbureau
()

AMSTERDAM, 17 november 2010 - Berenschot is volgens Nederlandse managers het beste algemene managementadviesbureau van ons land.

Dit is de belangrijkste uitkomst van een enquête van online onderzoeksbureau MWM2 onder bijna 2.500 managers in opdracht van het blad Management Team.

Berenschot is vooral sterk in het oplossen van klachten. Ook de prijs/kwaliteitsverhouding van het adviesbureau is volgens de meeste respondenten uitstekend.

Acht categorieën
Het onderzoek van management team beperkt zich niet tot de meest algemene categorie 'management en organisatie'. Het onderzoek telt acht sectoren. In de categorie ICT ging de winst naar Capgemini, dat Kyocera van de troon stootte. Ernst & Young geeft volgens de managers het beste Accountancy- en Belastingadvies, Schouten & Nelissen is het beste HRM-bedrijf, Loyens & Loeff won in de categorie Advocatuur en Notariaat. In de categorie Communicatie & Reclame streek VODW Marketing met de eer. Van alle winnaars was er slechts één partij die de titel prolongeerde: Yacht is voor de tweede maal op rij het best gewaardeerde Interim-managementbureau. Rabobank won in de categorie Business Finance. Aanbevelingsonderzoek
De enquête van MWM2 geldt als een aanbevelingsonderzoek. De Nederlandse managers baseren hun aanbevelingen op zelf opgedane ervaringen met adviesbureaus.

In totaal hebben 2.476 ­mensen de vragenlijst ­van MWM2 ingevuld. Zij konden een oordeel geven over bureaus in alle acht specialismen, en per specialisme maximaal 3 bureaus aanbevelen aan ­collega-managers. Daarbij is de vraag gesteld hoe recent men zaken heeft gedaan met desbetreffend bureau. Het bureau dat binnen het ­betreffende specialisme het meeste aanbevelingen kreeg, is verkozen tot het beste adviesbureau.

Tot slot zijn de respondenten zes kenmerken voorgelegd, met de vraag waarin de aanbevolen bureau(s) ­volgens hen vooral uitblinken: ­inhoudelijke kennis, het ­oplossen van klachten, tijdsplanning, budgetbewaking, prijs-kwaliteitverhouding of ­flexibiliteit.

De gehele uitslag kunt u teruglezen in de MT100, een speciale uitgave van Management Team, die op 19 november 2010 in een oplage van 50.000 exemplaren verschijnt. Management Team is een uitgave van MT MediaGroep BV.