Ingezonden persbericht


Persbericht
Premières Great Migrations op National Geographic een ongekend succes

Amsterdam, 18 november 2010 ­ De première van de documentaireserie Great Migrations heeft zondag 7 november van 21.00 uur tot 22.00 uur enkele kijkcijferrecords gebroken op National Geographic Channel. De eerste aflevering `Born To Move' werd door maar liefst 210.000 mensen bekeken. `Behind the Scenes' van 22.00 uur tot 23.00 uur werd bekeken door 165.000 mensen. Afgelopen zondag 14 november was de première van `Need To Breed' en stemden 109.000 kijkers af op de zender. In totaal zijn vanaf de premièredatum van Great Migrations ruim twee miljoen mensen bereikt.

De cijfers van de serie Great Migrations dragen bij aan de groei die dit jaar is ingezet. De kijkdichtheid in de doelgroep 20-49 is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met maar liefst 35% gegroeid. In december staat er wederom een grootse première in de planning, een productie van eigen bodem `Dagboek Van Onze Helden: De Nederlandse Missie In Afghanistan'. Deze documentaireserie toont de dagelijkse realiteit van onze troepen in Uruzghan. Een unieke serie waarbij het filmwerk door de militairen zelf is gedaan, het is hun eigen verhaal. Volgens Raymond van der Vliet, Managing Director Benelux, is Great Migrations `nu al een daverend succes en een bewijs dat een productie van deze omvang en klasse een groot publiek bereikt. De missie van National Geographic `Inspiring people to care about the planet' is nog nooit zo treffend geweest...' Voor de grootste en meest omvangrijke productie uit de 122-jarige geschiedenis van National Geographic Society werd een grootse campagne ing ezet die de hele maand november zal duren. Great Migrations is deze maand elke zondag te zien om 21 uur op National Geographic.


---

Over National Geographic Channel National Geographic Channels International is een bedrijfsonderneming van National Geographic Television (NGT) en FOX Entertainment Group. In de Benelux bestaan naast NGC nog twee additionele zenders: NGC HD en de digitale natuurzender Nat Geo Wild. Wereldwijd is NGC te ontvangen in meer dan 315 miljoen huishoudens in 166 landen en in 34 talen. Meer informatie: natgeotv.com.