Ingezonden persbericht


Cegeka zet ambities in Nederland kracht bij

Veenendaal, 18 november 2010

ICT-dienstenleverancier Cegeka gaat zijn activiteiten in Nederland uitbreiden. Vanaf 1 januari gaat de Nederlandse dochter DataBalk verder onder de naam Cegeka. Met de naamswijziging, de kennis en middelen die vanuit de groep worden aangereikt wil Cegeka Nederland doorgroeien in het MKB, de woningcorporatiessector en de zorgsector. Naast Cegeka Nederland en België komt er een nieuwe entiteit Cegeka Outsourcing onder de leiding van Paul Cornelisse. Hij wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van Cegeka's outsourcingdiensten in zowel België als Nederland. Anton Vreugdenhil en Luc De Clerck blijven verantwoordelijk voor de software- en infrastructuurdiensten in respectievelijk Nederland en België.

Volgens Cornelisse vult Cegeka Outsourcing in Nederland een blinde vlek in: 'Nederlandse bedrijven zijn door intensieve standaardisering en globalisering wat wantrouwig geworden ten aanzien van outsourcing. Cegeka heeft echter de infrastructuur van een grote speler en de klantgerichtheid van een kleine dienstverlener. Alle ingrediënten zijn aanwezig om versneld en gestructureerd marktaandeel te verwerven in het middensegment en ook onze goede positie in België te versterken.'

Paul Cornelisse (48) legt heel wat managementervaring in de schaal. Hij was de afgelopen vijf jaar managing director van de Nederlandse vestiging van Equaterra, dat wereldwijd sourcingadvies verleent. Daarvoor vervulde hij diverse verkoop- en directiefuncties bij onder meer PTT Post en Siemens. Paul Cornelisse genoot een commercieel-economische HEAO-opleiding aan de Hogere Economische School in Amsterdam. Hij volgde ook het Advanced Management Program aan de Nederlandse Business University Nyenrode.

Een foto van Paul Cornelisse is beschikbaar via pieter@quadrantcommunications.be

###

Over Cegeka - van dichtbij meemaken
Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka is een van de belangrijkste hosters van computersystemen in België en Nederland. Het heeft datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE) en Veenendaal. Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka werd opgericht in 1992 en telt momenteel 1.500 personeelsleden. In Nederland levert Cegeka ICT-diensten en software voor wooncorporaties, zorginstellingen en het midden- en kleinbedrijf (MKB). In 2009 realiseerde Cegeka een geconsolideerde omzet van 136,8 miljoen euro, tegenover 114 een jaar eerder. Bezoek http://www.cegeka.be voor meer informatie.