JOVD

JOVD benoemt Mark Rutte tot erelid

JOVD eert oud landelijk voorzitter en huidig premier

Den Haag, 18 november 2010 - De JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie, heeft gisteravond op haar ledenvergadering met overweldigende meerderheid oud JOVD-voorzitter Mark Rutte benoemd tot erelid van de JOVD. De jonge liberalen eren Mark Rutte daarmee voor vele jaren inzet voor de JOVD, het liberalisme en Nederland in het algemeen. Landelijk voorzitter Martijn Jonk: "Mark Rutte belichaamt de kernwaarden van het liberalisme: doorzettingsvermogen, eigen verantwoordelijkheid en het vertrouwen in het individu. Daarnaast kan de JOVD tot op de dag van vandaag altijd op hem rekenen en is hij nog steeds zeer begaan met onze organisatie. Daarvoor eren wij hem."

Mark Rutte was van 1988 tot en met 1991 Landelijk Voorzitter van de JOVD en heeft zich jarenlang binnen en buiten die functie verdienstelijk gemaakt voor de organisatie. Martijn Jonk: "Mark Rutte is het voorbeeld van iemand die zich onbaatzuchtig verdienstelijk maakt voor waar hij in geloofd. Als voorzitter heeft hij dezelfde charme en elan aan de dag gelegd die hij nu als premier toont. De situatie binnen de JOVD ten tijde van zijn aantreden als voorzitter was zeker niet gemakkelijk en is absoluut een belangrijke leerschool voor hem gebleken. Uiteindelijk heeft hij onze organisatie sterker gemaakt en een eenheid gesmeed. Hiervoor heeft de vereniging hem al eerder onderscheiden met de titel 'lid van verdienste'. Zijn laatste prestaties - de verkiezingswinst van de VVD en het binnenslepen van het premierschap - is voor ons reden hem te onderscheiden met het erelidmaatschap."

De JOVD blijft, in geest van Rutte, wel altijd kritisch ten opzichte van de VVD en de regering. "Bij premier Rutte hebben wij aangegeven ons grote zorgen te maken over de betaalbaarheid van de AOW en het pensioenstelsel. Wij hopen dat hij en minister Kamp deze kabinetsperiode zullen gebruiken om te zorgen dat ook onze generatie nog een pensioen heeft. Het regeerakkoord biedt die ruimte en zij moeten niet bang zijn voor de vakbonden. Wij houden ze in de gaten" aldus Jonk.