GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil dat nieuwjaarsfeest Rotterdam doorgaat

Rotterdam, 18 november 2010

GroenLinks wil dat Rotterdam dit jaar toch een centraal nieuwsjaarsfeest organiseert met een grote vuurwerkshow en muziekoptredens. Raadslid Arno Bonte zal dat vandaag voorstellen in de gemeenteraadscommissie BVM. Wethouder Dominic Schrijer liet de Rotterdamse gemeenteraad vandaag weten alle ingediende plannen voor het feest te hebben afgewezen.

"Dit is het zoveelste feest dat verdwijnt van de Rotterdamse evenementenagenda. Het nieuwjaarsfeest was juist op weg om een mooie Rotterdamse traditie te worden. Daar moet je niet zomaar een streep door zetten", vindt Bonte. "De wethouder lijkt na het vertrek van de Dance Parade opnieuw een stap te zetten om van Rotterdam een Meppel aan de Maas te maken."

Volgens Bonte is het nieuwjaarsfeest niet alleen een leuk evenement voor duizenden Rotterdammers, maar heeft het ook een positief effect op milieu en veiligheid tijdens Oud & Nieuw. "Hoe meer mensen de centrale vuurwerkshow komen bezoeken, hoe minder er zelf vuurpijlen de lucht in schieten. Dat beperkt de lokale smogvorming en voorkomt ongelukken."


---




GroenLinks Rotterdam