Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 18 november 2010

Bestemmingsplan golfbaan Hoogland-West goedgekeurd

De realisatie van de golfbaan in Hoogland-West is een stap dichterbij. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het bestemmingsplan. Hiermee wordt de ontwikkeling van een baan met 9 holes, een drivingrange én een indoorbaan mogelijk gemaakt. Het college legt het bestemmingsplan ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad, die het plan op 30 november bespreekt in De Ronde.

De golfbaan ligt in het gebied tussen de Oudeweg, Bunschoterstraat, Mgr. van de Weteringstraat en de achtergrens van de percelen aan de Coelhorsterweg. In het ontwerpbestemmingsplan is er oorspronkelijk vanuit gegaan dat GymXL gebruik zou gaan maken van de hallen aan de Bunschoterstraat. In september 2010 heeft GymXL echter laten weten dat zij definitief niet zal verhuizen naar de hallen. De kosten voor de verbouwing van de hallen leiden tot een hogere huur dan GymXL kan opbrengen.

De golfexploitant heeft daarop verzocht om de hallen voor indoorgolf en opslag te mogen gebruiken en daar is nu in het huidige bestemmingsplan rekening mee gehouden. De golfbaan wordt een open baan met een recreatief pad over en om de baan. Op de grenzen van de baan komen houtwallen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf eind februari 2010 zes weken ter inzage gelegen. Bewoners, bedrijven en belangenorganisaties hebben in totaal twaalf zienswijzen op het plan ingediend. Het college van B&W heeft naar aanleiding hiervan het bestemmingsplan op enkele punten aangepast. Zo zijn een aantal zaken gedetailleerder vastgelegd, zoals de plek van de drivingrange, de plek van de lichtmasten ten behoeve van het parkeerterrein en de maximale hoogteverschillen op de baan.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort