Ingezonden persbericht


Persbericht

Burgemeester Aboutaleb verwelkomt 100.000ste bezoeker voor Kees van Dongen Donderdag 18 november 2010

De tentoonstelling 'De grote ogen van Kees van Dongen' heeft twee maanden na opening al een recordaantal van 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee belooft de expositie een van de meest succesvolle tentoonstellingen van de afgelopen jaren te worden voor Museum Boijmans Van Beuningen. De verzameling meesterwerken van Kees van Dongen is nog tot en met 23 januari 2011 te zien in Rotterdam.

Link naar het persbericht in PDF en beeldmateriaal

Vandaag verwelkomde Museum Boijmans Van Beuningen om 11.52 uur de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling 'De grote ogen van Kees van Dongen'. Burgemeester Ahmed Aboutaleb overhandigde een blij verraste Laura Kalkman uit Leiden een bos bloemen, de tentoonstellingscatalogus en een jaarkaart voor het museum. Burgemeester Ahmed Aboutaleb: "Nu al 100.000 bezoekers, dat is een heel knap resultaat. Het is het bewijs van de hoge kwaliteit van deze tentoonstelling in Boijmans. Maar het toont wat mij betreft ook de grote behoefte aan kunst en cultuur: die is en blijft enorm."

Topstukken uit privécollecties
Op 18 september 2010 werd in Museum Boijmans Van Beuningen de tentoonstelling geopend over de internationaal beroemde kunstenaar Kees van Dongen (1877 - 1968). De expositie bevat ruim tachtig topstukken die zijn overgevlogen uit internationale collecties, van New York tot Teheran en van Genève tot Moskou. Naast de meesterlijke schilderijen is ook een collectie keramiek, tekeningen, affiches en fotomateriaal tentoongesteld. Veel van de werken komen uit privécollecties en familiebezit en zijn zelden of nooit uitgeleend.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Unilever en hoofdbegunstiger de Turing Foundation. Daarnaast door OC&C Strategy Consultants, de BankGiro Loterij, een bijdrage uit het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Straver Fonds, Ploum Lodder Princen, Stichting Bevordering Van Volkskracht, Stichting Gifted Art en het Ministerie van OCW vanwege het toekennen van indemniteit. 'De grote ogen van Kees van Dongen' is hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities.

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Postbus 2277
3000 CG Rotterdam