Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 november ­ In een bomvolle Beurs van Berlage kreeg topondernemer Annemarie van Gaal vandaag de award uitgereikt voor het Sprout Ondernemersboek van het Jaar, voor haar boek 'Ambitie'. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Sprout Challengerday. Dit was de eerste editie van de nieuwe boekenprijs.

Van Gaal werd door de redactie van Sprout gekozen uit vijf genomineerden. Deze jury roemde haar prettig-zakelijke stijl en de impact die het boek op (startende) ondernemers heeft. Presentator Arko van Brakel citeerde het juryrapport: "De auteur heeft een boek geschreven met grote impact voor het Nederlands ondernemerschap. In zeer heldere bewoordingen is opgeschreven wat er allemaal bij een onderneming komt kijken; niet alleen de opstart, maar ook de doorgroei; hoe kun je excelleren? Hoe onderscheid je je in een drukke wereld met concurrenten? Het is een no nonsenseboek geworden: je kan kort of lang over zaken doorpraten, maar in het boek wordt vooral duidelijk gemaakt dat er gedáán moet worden. De ouderwetse maar onversleten 'niet lullen maar poetsen'-mentaliteit klinkt erin door. De auteur heeft met die mentaliteit bewezen ver te kunnen komen. In het boek staan dan vol voorbeelden uit eigen praktijk. De auteur heeft in Nederland een heuse voortrekkersrol verworven als het gaat om ondernemerschap in Nederland, grotendeels te danken aan het track record dat is opgedaan in verschillende ondernemingen. De auteur staat voor vele ondernemers klaar en zal niet nalaten om ondernemerschap te promoten waar het kan. De titel van het boek is dan ook even simpel als doeltreffend, en geeft meteen weer waar het in ondernemerschap om hoort te gaan." De genomineerden
Sprout heeft dit jaar vijf boeken genomineerd:


1. Michiel Muller Ervaringen van een serial entrepreneur


2. Annemarie van Gaal Ambitie, adviezen voor ondernemers


3. David Uijl Bekentenissen van een ondernemer


4. Christel Witteveen Ondernemend naar de top


5. John van Schagen Jonge ondernemers Ook op internet kon worden gestemd via http://ondernemersboek.sprout.nl. Deze publieksprijs werd gewonnen door Michiel Muller.

Waarom Sprout Ondernemersboek van het Jaar?
In Nederland is een groeiende aandacht voor ondernemerschap, en ook in de literatuur merken we dat. Waar voorheen de managementgoeroes de belangrijkste schrijvers waren, nemen steeds meer ondernemers de pen ter hand. Ondernemerschap is hot, en Sprout stimuleert dit graag door het Ondernemersboek van het Jaar uit te reiken. Dit doet Sprout dit jaar voor het eerst, maar zal dit zeker blijven doen; de reacties zijn overweldigend. Op de site is meer dan 2000 keer gestemd op de vijf genomineerden. Waar heeft Sprout op gelet?


- We hebben boeken geselecteerd die tussen september 2009 en september 2010 zijn uitgekomen


- De beoordeling is door de redactie van Sprout gedaan. Hierover valt niet te corresponderen


- Daarnaast kon er voor de publieksprijs gestemd worden op Ondernemersboek.sprout.nl


- De redactie heeft de boeken beoordeeld op:

o Originaliteit

o Inspiratie

o Schrijfvaardigheid

o Informatiedichtheid