Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2010

Sandra Tiethoff.: 053-4555588

Twee mannen aangehouden voor diefstal kleding uit kledingcontainer

Enschede

Een 38- en een 58-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden donderdagmorgen 18 november aangehouden voor diefstal van kleding uit een kledingcontainer. Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.00 uur twee mannen in een auto zitten op de Rijnstraat in Enschede. Toen de mannen de agenten zagen wilden ze er snel vandoor gaan. De agenten konden de auto laten stoppen en troffen grote kledingzakken aan. Beiden bekenden de zakken te hebben gestolen uit een kledingcontainer. Bij navraag blek dat beide mannen voor een ander feit ook konden worden aangehouden door de politie. De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010103912)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Wierden

Een 34-jarige automobiliste uit Driel raakte woensdag 17 november gewond bij een aanrijding in Wierden.

Woensdag 17 november omstreeks 13.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bedrijvenparksingel in Wierden. Een 47-jarige automobilist uit Wierden en een 34-jarige automobiliste uit Driel kwamen vanuit Vriezenveen en wilde onderaan de afslag rechtsaf richting Wierden-Noord rijden. De 47-jarige automobilist was vermoedelijk afgeleid en zag doordoor te laat dat de 34-jarige automobiliste stilstond voor de afslag. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 34-jarige raakte gewond en werd met rugklachten door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. (2010103778)

Vader en twee zoons aangehouden voor zware mishandeling

Enschede

Een 44-jarige man en zijn 18- en 20-jarige zoons werden woensdagavond 17 november aangehouden voor mishandeling van een buurman.

Woensdagavond 17 november kreeg de politie melding van een vechtpartij in een woning aan de Pluvierstraat in Enschede. In een woning troffen de agenten een ernstig gewonde 28-jarige man aan. De 28-jarige zou mishandeld zijn door de 44-jarige overbuurman en zijn twee zoons van 18 en 20 jaar. De drie mannen zijn aangehouden voor de zware mishandeling en in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de mishandeling. (2010103895)

Bromfietser gewond bij aanrijding Rijssen
Een 43-jarige bromfietser uit Bentelo raakte woensdag 17 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Woensdagmorgen 17 november omstreeks 08.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Morsweg in Rijssen. Een 43-jarige automobilist uit Bentelo reed met zijn auto over de Morsweg in Rijssen. Toen de man wilde afslaan zag hij een 52-jarige bromfietser uit Rijssen over het hoofd. De bromfietser reed over het fietspad van de Morsweg. Een aanrijding kon niet meer vorkomen worden. De 52-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010103609)

Fietser gewond na ontwijken voetgangster Rijssen
Een 53-jarige man uit Holten raakte woensdag 17 november gewond bij een val van zijn fiets, nadat hij een voetgangster ontweek.

Woensdag 17 november omstreeks 17.30 uur stapte een 17-jarig meisje van het perron een fietspad over op de Boomkamp in Rijssen. Op dat moment fietste een 53-jarige man uit Holten over het fietspad. De man moest hierdoor hard remmen en kwam ten val en raakte gewond. De 53-jarige moest voor behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis. (2010103847)

Fietsster gewond bij aanrijding Wierden
Een 78-jarige vrouw uit Wierden raakt woensdag 17 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Woensdagmiddag 17 november omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rijssensestraat in Wierden. Een 33-jarige automobilist uit Vorden reed over de Parallelweg, komende vanuit Wierden en wilde linksaf slaan op de Rijssensestraat. Daarbij verleende de automobilist geen voorrang aan een 78-jarige fietsster uit Wierden. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (201013843)

Motorrijdster gewond bij aanrijding Enschede
Een 21-jarige motorrijdster uit Goor raakte woensdag 17 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Woensdagmorgen 17 november omstreeks 10.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Parkweg in Enschede. Een 45-jarige automobilist stak de Parkweg over om een inrit op te rijden. Daarbij zag hij een 21-jarige motorrijdster uit Goor over het hoofd. De vrouw reed op haar motor over de Parkweg. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 21-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010103712)

Resultaten actieweek politie cluster West Rijssen / Wierden
De politie heeft tijdens een grote verkeerscontroles op woensdag 18 november 55 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Bekkenhaarsweg in Hoge Hexel, Vriezenveenseweg, Wierdenseweg en Goorseweg in Enter Larenseweg en Deventerweg in Holten, Morsweg en Karel Doormanstraat in Rijssen, Rijssensestraat, Helmkruidlaan, Mensinkweg en Bachlaan. Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het overschrijden van de maximum snelheid, niet dragen van een autogordel, niet kunnen tonen van een rijbewijs, ondeugdelijke verlichting en afvallende lading.

Tussen 07.30 uur en 09.00 uur werden bromfietsers gecontroleerd op de Morsweg in Rijssen en Koersendijk in Nijverdal. Vijf bromfietsers hadden hun bromfiets opgevoerd en zullen een proces-verbaal krijgen hiervoor.

Door de afdeling parketzaken werden diverse openstaande boetes geïncasseerd.

Actieweek
De politie in cluster West (Rijssen / Holten / Hellendoorn / Wierden) houdt van 15 tot en met 20 november een actieweek. Op basis van signalen van inwoners van de gemeenten worden de controles gehouden. De actieweek moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in cluster West. (2010103792, 2010103782, 2010103890)

Politie zoekt getuigen
Enschede
Een 16-jarig onbekend meisje is op zondag 14 november 2010 aangetroffen op de Gronausestraat in Glanerbrug. De politie onderzoekt haar afkomst en verzoekt getuigen te reageren.

Op zondag 14 november 2010 omstreeks 21.28 uur kwam bij de politie Twente een melding binnen van een 69-jarige man uit Enschede. Hij vertelde dat hij op de Gronausestraat ter hoogte van de Esmarkelaan werd aangesproken door een onbekende man. Deze man vroeg hem of hij de politie wilde bellen omdat hij een meisje had aangetroffen. De 69-jarige man heeft hierop de politie gebeld. De gealarmeerde agenten troffen het meisje aan. Ze bleef huilen en sprak een onbekende taal. Daarom werd ze meegenomen naar het politiebureau. Met behulp van een tolk blijkt dat ze 16 jaar is en uit Armenië komt. De politie doet, na het aantreffen van dit meisje, onderzoek naar mogelijke vrouwenhandel. Daarom wil ze graag in contact komen met eventuele getuigen die het meisje op zondagavond in de omgeving van de Gronausestraat in Glanerbrug hebben gezien. Ze zou getracht hebben automobilisten te laten stoppen.

Getuigen kunnen contact opnemen met politie Twente: telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar de afdeling commerciële Zeden.

---- --