Gemeente Zwartewaterland


Overeenstemming nieuwbouw Agnieten College

Voorstel komt 2 december in de raad

Het college van burgemeester en wethouders en de Landstede groep zijn het in hoofdlijnen eens over nieuwbouw van de onderwijshuisvesting van het Agnieten College in Zwartsluis.

Aankoop Arrivaterrein
Om dit te kunnen realiseren is aankoop van het Arrivaterrein noodzakelijk. Hierover heeft het college overeenstemming bereikt met Woonconcept Vastgoed.

Woningbouw
Het huidige terrein van het Agnieten College wordt bestemd voor woningbouw. Op 2 december a.s. legt het college tijdens de 1e raadsvergadering dit voorstel voor aan de gemeenteraad.

Overeenstemming
Landstede, Woonconcept Vastgoed en het college hebben na ongeveer een jaar intensief onderhandelen overeenstemming bereikt over de kaders waarbinnen nieuwbouw van het Agnieten College mogelijk wordt.

Sporthal en muziekvereniging
Bij de nieuwbouw wordt ook een sporthal gerealiseerd en huisvesting geboden aan muziekvereniging Voorwaarts en jeugd- en jongerenwerk.

Woningen
Woonconcept Vastgoed verkoopt het Arrivaterrein aan de gemeente en heeft de mogelijkheid om, na het gereedkomen van de nieuwe school, 35 - 40 woningen te bouwen op het vrijkomende terrein van het Agnieten College.

Loco-burgemeester Meijer: Ik ben zeer tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen. We geven hiermee het voortgezet onderwijs en de sport in Zwartsluis een impuls en tegelijk kunnen we vanaf 2013-2014 een flink aantal woningen realiseren.

Doordecentralisatie
Nieuwbouw wordt mogelijk op basis van doordecentralisatie van onderwijshuisvesting. Dit betekent dat Landstede verantwoordelijk wordt voor het bouwen en de exploitatie van de school en de sporthal. Daarvoor gaat de gemeente jaarlijks een financiële bijdrage leveren aan Landstede.

Locatieleider Gert Voerman van het Agnieten College: "Na een gezamenlijke krachtsinspanning hebben we een goed voorstel kunnen doen voor de realisatie van een multifunctioneel onderwijs- en sportgebouw op een beeldbepalende plek in de gemeenschap. Wij zijn blij voor onze leerlingen en medewerkers en de omgeving dat dit voorstel aan de raad kan worden voorgelegd."

Landstede groep
De Landstede groep biedt diensten aan op het gebied van mbo, voortgezet onderwijs, opleidingen voor volwassenen, welzijn, kinderopvang en kringloop. De Landstede groep heeft 14 scholen voor voortgezet onderwijs waaronder het Agnieten College .


----------Einde bericht
Hasselt, 18 november 2010