Gemeente Apeldoorn

Middelen

Pers info

Telefoon (055) 580 13 63

Nummer
Datum

Telefax (055) 580 11 55
200
18-11-2010

Activerium verder als Werkplein Activerium

Het Activerium aan de Deventerstraat 46 te Apeldoorn is woensdag 17 november officieel omgedoopt tot Werkplein Activerium. Vijf jaar na de start van het Activerium gieten het UWV Werkbedrijf, de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde en Voorst en de partners op onderwijs en werkgelegenheid hun samenwerking in een nieuwe jas. Het Werkplein Activerium is opnieuw ingericht conform de nieuwe dienstverlening.

Met de nieuwe inrichting van het Werkplein Activerium geeft Apeldoorn invulling aan de landelijke ontwikkeling tot integrale dienstverlening op het terrein van werk en inkomen. Doel van de nauwe samenwerking op het Werkplein is om vraag en aanbod op het terrein van werk, scholing, participatie en inkomen zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Hierdoor kunnen de diverse klantgroepen sneller en efficiënter geholpen worden. Het vernieuwde Werkplein Activerium is één van de 120 werkpleinen in Nederland, waar werkgevers, werkzoekenden en mensen met scholingsvragen en uitkeringsgerechtigden terecht kunnen.

Behoeften sterk veranderd

De huidige tijd vraagt om een intensievere samenwerking tussen partners om de veranderende behoeften bij werkzoekenden en werkgevers aan te kunnen. Met de integrale dienstverlening op het Werkplein Activerium pakken het UWV Werkbedrijf, de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde en Voorst samen met onderwijsinstellingen, Felua, kenniscentra, uitzendorganisaties en re-integratiebedrijven de veranderde vraag aan.

'Hotspots': snelheid voorop

Zogenoemde hotspots Werken, Inkomen en Advies staan centraal in de nieuwe manier van werken. In de hotspots worden klanten direct geholpen met hun vragen op het gebied van werk en inkomen. Werkzoekenden kunnen er terecht met concrete vragen over vacatures, maar ook met vragen over en hulp bij solliciteren of het starten van een eigen bedrijf. Mensen zonder werk worden direct geholpen met het zoeken van een baan en bij het verkrijgen van een inkomen.

Meer oog voor werkgevers

Ook voor werkgevers heeft het Werkplein Activerium het nodige te bieden. Werkgevers kunnen terecht bij de werkgeversadviseurs van het Werkplein Activerium. De adviseurs informeren en adviseren over de arbeidsmarkt, subsidiemogelijkheden, ervaringscertificaten en bemiddelen bij het vinden van nieuwe werknemers. Het team met werkgeversadviseurs werkt daarbij nauw samen met brancheorganisaties, ondernemersverenigingen en de afdeling Economische Zaken.

Jongerenloket

Voor jongeren is in het Werkplein Activerium een apart Jongerenloket ingericht om hen te ondersteunen bij het behalen van een startkwalificatie en het vinden van een passende baan of een leerwerktraject. Daarnaast kunnen jongeren tot en met 27 jaar aankloppen met financiële problemen.

Stadsbank

In het Werkplein Activerium is ook de gemeentelijke Stadsbank gehuisvest, die preventief tijdelijke financiële ondersteuning en advies biedt aan mensen en gezinnen met een laag inkomen. Naast de mogelijkheid om advies te krijgen biedt de Stadsbank hulp bij het aanpakken van eventuele schulden of het beheren van de financiële middelen. Ook kan men bij de Stadsbank voor een lening terecht.

Einde persbericht