Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Uit onderzoek van hygiëne-specialist Tork blijkt:
Een derde van Europeanen vindt toilet op werk vies

Zeist, 19 november 2010 - Een derde van de Europeanen vindt het toilet op het werk vies. Bijna dertig procent is bovendien bang om met verschillende ziekten besmet te worden op de wc. Dit blijkt uit de Toiletbarometer van Tork, een jaarlijks onderzoek onder 2.500 Europeanen naar de toiletgewoonten op het werk. Vandaag op Wereld Toilet Dag presenteert de fabrikant van tissue- en hygiëneproducten de resultaten. Op deze dag vraagt Tork, in samenwerking met de World Toilet Organization, wereldwijd aandacht voor goede sanitaire voorzieningen en een betere hygiëne op het toilet.

Fransen hebben meeste smetvrees
Vooral de Fransen (48 procent) vinden het slecht gesteld met de hygiëne op het toilet op hun werk. 17 procent van hen gebruikt zelfs zelden of nooit het toilet op het werk, maar wacht tot ze thuiskomen. De top 7 van Europese landen die het minst tevreden zijn met het toilet op het werk:
1. Frankrijk (48%)

2. België (40%)

3. Polen (37%)

4. Duitsland (35%)

5. Engeland (35%)

6. Zweden (22%)

7. Finland (10%)

Besmet worden
27 procent van de Europeanen is bang om met verschillende ziekten te worden besmet, wanneer ze het toilet op de werkplaats gebruiken. "Alles staat of valt met een goede handhygiëne, indien men gezond wil blijven. Hebben we bacteriën op onze handen, dan komen ze ook makkelijk in de mond terecht. De doorspoelknop, de lichtschakelaar, de kraan en de handvatten op het toilet zijn plaatsen waar vaak bacteriën zitten," aldus Margo Snoek, Product en Market Manager Tork bij SCA. Om schone handen te krijgen, moet men ze minimaal 15-20 seconden met zeep wassen. Tenminste even belangrijk is dat men de handen nadien goed afdroogt met een papieren handdoek. "Bacteriën floreren namelijk in vochtige omgevingen," tipt Margo Snoek, Product en Market Manager Tork bij SCA.

Handen wassen na het plassen
Het valt gelukkig mee: 85 procent van de Europeanen zegt zijn of haar handen te wassen, na het toiletgebruik. In Duitsland, Engeland en Finland is het cijfer het hoogst, namelijk 89 procent. België en Frankrijk bengelen onderaan, met 76 procent. De Top 7 van landen die hun handen wassen na het eten is:
1. Engeland (89%)

2. Duitsland (89%)

3. Finland (89%)

4. Zweden (87%)

5. Polen (86%)

6. Frankrijk (76%)

7. België (76%)

Tips van Tork
Zo houdt men het toilet op de werkplaats goed schoon, volgens Tork:
- Het toilet dient regelmatig en goed schoon gemaakt te worden. Speciale aandacht moet worden besteed aan het reinigen van de lichtschakelaars, de doorspoelknop, de kraan en de handvatten met een schoonmaakmiddel.
- De afvalbak regelmatig legen

- Het gebruik van vloeibare zeep

- Het gebruik van papieren handdoeken

Over het onderzoek
In een enquête, uitgevoerd door Easyresearch/Questback, in opdracht van Tork werden 2.500 Europeanen over hun toiletgewoonten op het werk ondervraagd. De landen Finland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen en Zweden zijn dit keer opgenomen in het onderzoek. De verdeling tussen mannen en vrouwen is gelijk en de leeftijd van de ondervraagde personen ligt tussen de 20 en 64 jaar. Het onderzoek is in oktober 2010 uitgevoerd.

Over Tork
Het merk Tork biedt een breed assortiment hygiëneproducten en diensten binnen het 'Away-From-Home'-kanaal. Tork levert sinds 2008 wereldwijd aan klanten in de sectoren gezondheidszorg, horeca, industrie en office. Door de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van hygiëne en duurzaamheid, is Tork marktleider in verschillende sectoren en een betrokken partner in meer dan 90 landen. Tork is onderdeel van SCA. Zie voor meer informatie en het laatste nieuws over Tork op www.tork.nl. In het kader van haar betrokkenheid bij de hygiëne wereldwijd, steunt Tork ook een project in Zuid-Soedan. Meer info hierover op www.torkhelpt.nl.

-Einde bericht-


---




Ingezonden persbericht