Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zorgen om Rotterdamse ouderenzorg
PvdA-raadslid Fatima Talbi: "Het gaat hier om onze Rotterdamse ouderen. Zij verdienen goede zorg."

Rotterdam, 18 november 2010 - Vandaag stelt PvdA-raadslid Fatima Talbi vragen aan het college over de huidige stand van zaken in de Rotterdamse ouderenzorg. Deze week verscheen in HP/De Tijd een schokkend artikel over de ouderenzorg in Nederland.

HP/De Tijd publiceerde een artikel van undercoverjournalist Ivo van Woerden over de kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland, 'Dagboek van een bejaardenbroeder'. In zijn undercoverperiode werkte de journalist onder meer in een Rotterdamse instelling en schetst hij een ontluisterend beeld van de Rotterdamse ouderenzorg. Zo wordt er in het artikel melding gemaakt van een bureaucratisch systeem, slechte arbeidsvoorwaarden van het personeel en onvoldoende tijd en middelen voor goede zorg aan ouderen.

De PvdA vraagt daarom aan het college de gemeenteraad te informeren over de huidige stand van zaken wat betreft de kwaliteit van zorg in de Rotterdamse verzorgingshuizen. PvdA-raadslid Fatima Talbi: "Wij hopen dat het college naar aanleiding van zorgwekkende signalen de kwaliteit van de zorg wil bespreken met de Rotterdamse verzorgingshuizen."

Einde bericht