Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 18 november 2010

Vragen van de leden Dijsselbloem en Marcouch (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van VWS over de voortzetting van de campussen


1. Heeft u kennis genomen van de uitkomsten van de zo genoemde "Stakeholder-meeting" voor projectleiders van de negen pilotprojecten "campussen in Nederland"?


2. Is het juist dat de heer Van Gastel, directeur-generaal Jeugd en Maatschappelijke Zorg daar heeft medegedeeld dat de pilotprojecten aan het eind van dit jaar zullen stoppen en dat de kans "erg klein is dat het nieuwe kabinet besluit tot voortzetting".


3. Zo ja hoe verhoudt dat zich tot de resultaten, zoals gebleken uit het evaluatieonderzoek: "de pilots zijn voor 79% van de deelnemers effectief gebleken in het bereiken van een verbetering van de school- of werksituatie, en een significante verbetering in de motivatie en (zelf)discipline op korte en langere termijn"?


4. Bent u bereid bij het besluit over de toekomst van de campussen een onderscheid tussen de diverse campussen te maken, tussen de meer preventieve aanpakken en de "echte" campussen gericht op structuur en discipline?


5. Houdt de Krijgsmacht personeelstechnisch nog rekening met een eventuele doorstart van het project De Uitdaging, de "Defensie-campus"?.

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag




Partij van de Arbeid