Gemeente Uithoorn

2e Uithoornse OndernemersEvent groot succes

Op woensdagavond 7 november 2010 werd het 2e Uithoornse OndernemersEvent gehouden. Ruim honderd ondernemers waren aanwezig in gebouw de Wieger (oude L'Oreal gebouw) op het bedrijventerrein in Uithoorn.

DSC04866-web Het ondernemersEvent wordt georganiseerd door het bedrijfsleven in samenwerking met de gemeente. Het thema van deze avond was citymarketing: hoe kunnen we het Uithoorn aan de Amstel nog beter op de kaart zetten en nog aantrekkelijker maken.

Er spraken afwisselende sprekers die expert waren op het gebied van citymarketing: vanuit Almere was Nik Smits aanwezig, citymarketingmanager Toerisme en Recreatie bij Almere City Marketing. Almere wil uitgroeien tot de vijfde stad van Nederland en is een van de cruciale instrumenten in haar ambities. Vanuit Schoonhoven was citymarketingmanager. Michiel van der Schaaf aanwezig. Deze gemeente won dit jaar de tweede prijs voor beste citymarketing van Nederland.

Beide sprekers lieten zien wat citymarketing was, wat de toegevoegde waarde voor een gemeente en een ondernemer kon zijn. Ook gingen alle aanwezige ondernemers zelf in kleine groepen aan de slag. Zij kwamen met prachtige ideeën voor innovatieve zaken voor citymarketing. De sfeer was enthousiast en de avond werd door de aanwezigen als inspirerend ervaren.

Burgemeester Oudshoorn roemde de potentie en liggen van de gemeente in haar openingswoord. `Deze locatie definieert wie we zijn, het biedt context en verbeelding. Daarmee bezitten we eigenlijk al jaren een kostbaar juweel.' Iets wat iedere ondernemer instemming beantwoorde. DSC04904-web Wethouder Jeroen Verheijen van Economische zaken was blij met de opkomst en dankte de organisatoren voor hun geweldige inzet: `Deze avond biedt het bedrijfsleven en Uithoorn buitengewoon veel mogelijkheden', laten we dit enthousiasme met vol houden'.

De Kamer van Koophandel overhandigde bij monde van Gerard Kooiman aan de burgemeester Oudshoorn het rapport van het onderzoek over vaarrecreanten in Uithoorn. Hij liet zien dat deze recreanten een belangrijke economische waarde vertegenwoordigen in Uithoorn, jaarlijks komen er 1400 boten en die geven gemiddeld per boot per dag 95 euro uit in Uithoorn.

Laatst gewijzigd: 18 november 2010