Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 november 2010

PERSBERICHT

Succesvolle aftrap Klassefilm in aanwezigheid van regisseur, scenarioschrijfster en acteurs Afgelopen dinsdag hadden de leerlingen van de Hilversumse Annie M.G. Schmidtschool een bijzondere start van hun schooldag: op de rode loper. Daar werden zij ontvangen bij Filmtheater Hilversum, waar na de Klassefilm-vertoning van Mijn vader is een detective- Het geheimzinnige forteiland vele verrassingen wachtten.

Cast van Mijn vader is een detective

Zo gingen de leerlingen in gesprek met regisseur Will Wissink, scenarioschrijfster Zebi Damen en de jonge acteurs Tjeerd Melchers, Rick Mackenbach en Jasmin Pasteuning. Tara Hetharia, de jonge ster uit het vervolg, Het Heksenparadijs, was aanwezig om een tipje van de sluier op te lichten over dit geheel opzichzelfstaande nieuwe avontuur. Na afloop van de Q&A kregen de leerlingen het boek dat Zebi Damen bij de film heeft gemaakt cadeau, om dit direct te kunnen laten signeren door de sterren.

De voorstelling in Hilversum vormde de aftrap voor een nieuw seizoen Klassefilm en MovieZone schoolvoorstellingen - dé landelijke educatieve filmprogramma's voor het basis- en voortgezet onderwijs. Mijn vader is een detective - Het geheimzinnige forteiland, waarin detective Max en de kinderen Sam, Sterre en Ortwin spannende avonturen beleven, is een van de vijf films uit het Klassefilm-programma van dit jaar. Gedurende het schooljaar zullen meer dan 100.000 leerlingen in ruim zestig bioscopen en filmtheaters voorstellingen van Klassefilm bezoeken. Tot en met juni 2011 kunnen docenten met hun klas in een bioscoop of het theater in de buurt een bijzondere film bekijken met bijbehorend lesmateriaal. Ook ouders worden bij het filmbezoek betrokken. Hiertoe is een speciale plek ingericht op www.klassefilm.nl

Complete reeks filmlessen voor op school
De duizenden scholen die landelijk deelnemen aan Klassefilm ontvangen dit jaar het eerste katern van de nieuwe educatieve uitgave 'Avonturen in het donker, lessen over film' gratis. Deze uitgave bestaat uit een serie lessen over basisthema's in film, zoals plot- en karakterontwikkeling, montagetechnieken en cameravoering, inclusief beeldfragmenten. De lessen zijn geschikt om de deelname aan Klassefilm te verdiepen, maar zijn ook bij andere film(educatie)projecten op school in te zetten. De komende vier jaar verschijnt jaarlijks een nieuw themakatern, resulterend in een complete reeks filmlessen. De lessenreeks kan los besteld worden. Zie www.avontureninhetdonker.nl

Klassefilm en MovieZone zijn een initiatief van EYE Film Instituut Nederland en worden mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten, Stichting Lezen, VSBfonds en het SNS Reaal Fonds, in samenwerking met de deelnemende filmdistributeurs, plaatselijke bioscopen en filmtheaters, lokale en regionale bemiddelende instellingen voor cultuureducatie en het Holland Animation Film Festival. EYE Film Instituut Nederland ontvangst subsidie van het ministerie van OCW.




Ingezonden persbericht