NOC*NSF


Arnhem, 18 november 2010

Cees Rein van den Hoogenband Chef Arts Londen 2012

NOC*NSF heeft Cees Rein van den Hoogenband (61), chirurg/traumatoloog, als Chef Arts opgenomen in het begeleidingsteam Londen 2012. Van den Hoogenband heeft een ruime ervaring met de begeleiding van topsporters. Hij maakte 4 keer deel uit van de medische staf tijdens de Olympische Spelen als arts van de zwem- en waterpolo ploegen. De functie van Chef Arts Londen 2012 zal hij vanaf nu combineren met zijn werkzaamheden als medisch directeur van het sportgeneeskundig centrum Topsupport in Eindhoven. Daarnaast maakt hij het seizoen af als clubarts van PSV Eindhoven. Maurits Hendriks, Chef de Mission Londen 2012: "Met Cees Rein van den Hoogenband hebben we een top arts aan ons begeleidingsteam toe weten te voegen. Ik kijk er naar uit met zo'n ervaren professional samen te werken."

Het medisch begeleidingsteam Londen 2012 wordt ondersteund door een medisch panel van specialisten. Dit Olympisch Medisch Panel (OMP) fungeert op afstand als klankbord voor het begeleidingsteam. Daarnaast houden zij zich bezig met advisering en kennisontwikkeling op specifieke medische thema's. In het Olympisch Medische Panel nemen naast Cees-Rein van den Hoogenband de volgende personen zitting: Peter Vergouwen, Frank Backx, Peter Verstappen, Henk van der Hoeven en Robert van Cingel.

Binnenkort wordt de medische staf van NOC*NSF gecompleteerd met een Prestatiemanager Medisch. Deze persoon heeft als taak om de medische lange termijn visie verder gestalte te geven en wordt hierin ondersteund door de Chef Arts en het Olympisch Medisch Panel.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem