Gemeente Zwolle

Geslaagde uitreiking Jong Goud

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft donderdag 18 november 2010 vol trots Jong Goud uitgereikt aan drie Zwolse jongeren. José de Haan, Sanne Hekman en Marick Manrho hebben de onderscheiding in ontvangst genomen.

Het was groot feest in het stadhuis: de raadzaal zat vol met trotse vaders, moeders, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes die naar hun genomineerde kwamen kijken. Dans- en zanggroepen Blown Away en Monkeys & The Showgirls gaven een spetterend muzikaal optreden.

Jong Goud

Jong Goud is een gemeentelijke onderscheiding voor Zwolse jongeren van 6 t/m18 jaar die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Deze jongeren zijn het goud van de stad en verdienen erkenning voor hun inzet. Ze hebben een belangrijke voorbeeldfunctie voor leeftijdsgenoten. En dat mag beloond worden.

José de Haan

De twaalfjarige José de Haan kreeg Jong Goud uitgereikt voor haar vrijwillige inzet voor het Kinderplatform. Ze kan al op jonge leeftijd goed leiding geven en mensen bij dingen betrekken.

Ze is erg creatief in het bedenken van manieren om dat wat kinderen belangrijk of zorgelijk vinden op een goede manier onder de aandacht te brengen.

Sanne Hekman

De achttienjarige Sanne Hekman nam de onderscheiding Jong Goud in ontvangst voor haar vrijwillige inzet voor de Zonnesteen en KWF Kankerbestrijding.

Ze helpt met het bedenken van activiteiten en het geven van workshops voor kinderen waarvan een ouder, broer of zus kanker heeft. Ook maakt ze zelf een cd waarvan de opbrengst bestemd is voor het KWF

Marick Manrho

De zestienjarige Marick Manrho kreeg de onderscheiding Jong Goud voor zijn inzet als ambassadeur van het project Jonge Mantelzorgers.

Hij zet mantelzorg op de politieke en maatschappelijke agenda door contact te zoeken met politici en interviews te geven over zijn eigen ervaringen als Jonge Mantelzorger. Met andere jongeren organiseert hij activiteiten voor lotgenoten.