Politie Brabant Zuid-Oost

Politie stelt onderzoek in na melding bedreiging met vuurwapen

Eindhoven Tongelre, 18-11-2010 o De politie heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld na een melding van een bedreiging met een vuurwapen.

Rond 13.15 uur meldde een 49-jarige bewoner van een woning aan de Hobbemastraat bij de politie dat hij kort daarvoor in het pand was geslagen en bedreigd door een mede-bewoner. In het pand wonen meerdere personen in diverse kamers. Het slachtoffer was het pand uitgevlucht en had bij een nabijgelegen winkel de politie gewaarschuwd. Daarbij had hij aangegeven dat hij bij de dader een vuurwapen had gezien.

Aanhouding
Toen gewaarschuwde agenten bij de woning waren, kwam een 18-jarige Eindhovenaar het pand uit. Omdat onduidelijk was of hij betrokken was geweest bij de mishandeling en bedreiging, werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Veiligheid
Omdat er sprake zou zijn van een vuurwapen, heeft de politie uit voorzorg en voor de veiligheid een deel van de Hobbemastraat afgesloten. Omwonenden en winkeliers werd gevraagd om binnen te blijven of juist het afgezette gebied te verlaten, voor hun eigen veiligheid. Een arrestatieteam van de politie is rond 15.45 uur ter plaatse gekomen. Na een observatie is het team rond 16.45 uur de woning binnengegaan. Daar was niemand aanwezig, waarop het AT weer is vertrokken.

Onderzoek
De straat is kort daarna weer opengesteld voor het verkeer. Ook mochten omwonenden en winkeliers weer terug naar hun woning of winkel. Technisch rechercheurs hebben in de betrokken woning sporenonderzoek gedaan. De aangehouden 18-jarige Eindhovenaar is na verhoor weer heengezonden omdat hij niets met de bedreiging en mishandeling te maken had. De politie onderzoekt de zaak verder.