Batenburg Beheer

Trading update derde kwartaal 2010

PERSBERICHT

Trading update derde kwartaal 2010

"h Omzet tot en met het derde kwartaal 2010 is 2% hoger dan in 2009, halverwege 2010 bleef deze nog 4% achter op het voorgaande jaar.
"h Omzet in de Installatiegroep is nagenoeg gelijk aan 2009, omzet Handelsgroep is 5% hoger dan in 2009.
"h In 2010 wordt een 24% hogere nettowinst van tenminste ¤ 3,8 miljoen verwacht.

Installatietechniek
In de Installatiegroep is de omzet in het derde kwartaal 2010 duidelijk hoger dan in het derde kwartaal 2009. De bedrijven zijn redelijk goed bezet geweest al is de horizon van de werkvoorraad korter dan vorig jaar. Dit wordt vooral veroorzaakt door het geringe aantal grotere opdrachten dat uit aanbestedingen wordt verworven. Hierdoor is er sprake van een hoger aandeel van korter lopend werk in de omzet. In de Industrie loopt de vraag naar technische dienstverlening goed door, maar in de Utiliteitsbouw is duidelijk sprake van verschraling van de vraag en sterke prijsdruk. De activiteiten van Koldijk Industrie & Infrastructuur op het gebied van industriële automatisering worden ondergebracht bij Beenen om beter in te kunnen spelen op de ontwikkelingen bij opdrachtgevers en leveranciers. Door de fusie ontstaat een professionele industriële automatiseerder met ongeveer 175 medewerkers met vestigingen in Heerenveen en Zwolle. Koldijk zal zich in het marktsegment Utiliteit nadrukkelijk positioneren als de partner in duurzame (integrale) dienstverlening met een totaalpakket van disciplines. Daarnaast zal een sterke focus liggen op kennisopbouw in de nieuw op te richten Businessunit Building Solutions (gebouwtechniek) met de daarbij behorende specialismen.
Sparreboom is gestart met nieuwe activiteiten onder de naam VisiOn - Integrated Security Projects. Hiermee wil Sparreboom haar positie in de beveiligingsbranche voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen versterken. VisiOn levert organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsoplossingen voor evenementen, openbaar vervoer, retail, stadscentra en zorg, met zowel permanente- als tijdelijke mobiele systemen. VisiOn heeft recentelijk uit een Europese aanbesteding een opdracht verworven voor het op onderdelen vervangen en uitbreiden van het CCTV systeem van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam, inclusief een meerjarig service- en onderhoudscontract.

Technische Handel
Bij de Handelsgroep is de omzet in het derde kwartaal eveneens duidelijk hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2009. De omzetstijging komt vooral tot stand door een sterk toegenomen vraag naar elektronicaproducten, bevestigingstechniek en samengestelde producten. Schaarste op de wereldmarkt voor deze producten leidt tot langere levertijden. Klanten leggen hierdoor langer lopende orders in, waardoor het inkoopbeleid en voorraadbeheer beter afgestemd kunnen worden. Om tijdig te kunnen leveren en de efficiency en flexibiliteit van de productie te verhogen, wordt geïnvesteerd in extra productiemiddelen. Door de orders met een langere looptijd is de orderpositie duidelijk hoger dan bij aanvang van het jaar 2010.
Trading update derde kwartaal 2010 2

Vooruitzichten 2010
In de tweede helft van 2010 wordt het nieuwe ERP-pakket voor de installatiebedrijven ingericht, waarna de implementaties opeenvolgend zullen volgen. Het overleg met de curator over de afwikkeling van het faillissement van IJsselmuiden loopt nog. Hier zijn geen nieuwe feiten te melden. Dit geldt ook voor de claim op één van de werkmaatschappijen, die ultimo 2009 in de niet uit de balans blijkende verplichtingen is opgenomen.
Naast aandacht voor kostenbesparingen is er een sterke focus op omzetherstel. Om de gewenste groei op het gebied van onder andere Industriële Automatisering en Technische Handel, evenals de positionering als totaalinstallateur in de utiliteitsbouw te realiseren, wordt met een aantal partijen gesproken.
Met de huidige inzichten verwachten wij dat de nettowinst over heel 2010 tenminste ¤ 3,8 miljoen zal bedragen. Dit is een toename van 24% ten opzichte van 2009 (¤ 3,1 miljoen).

Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer N.V. omvat een groep van dienstverlenende ondernemingen, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De bedrijven zijn werkzaam in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit twaalf operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal circa 1.000 medewerkers. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam N.V.

Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam