Topkoks steunen cateraars in strijd tegen laaggeletterdheid 18/11/2010 21:45

Stichting Lezen & Schrijven Twee van de grootste cateringbedrijven tekenen intentieverklaring op Dag van de Cateringmedewerker

Op donderdag 18 november, de Dag van de Cateringmedewerker, hebben ISS Nederland en SAB Catering als eersten in de branche zwart op wit verklaard laaggeletterde medewerkers te gaan scholen. De ondertekening vond plaats in Brasserie ROCKS, tijdens een culinair programma gepresenteerd door Catherine Keyl. Topkoks Joop Braakhekke en Rudolph van Veen zetten als ervaringsdeskundigen en getuigen hun handtekening. "Wij roepen andere bedrijven, binnen en buiten de cateringbranche, op om ons voorbeeld te volgen", luidt de slotzin van de verklaring.

Okke te Velde, hr-manager van SAB Catering en Norma van den Berg, directeur human resources van ISS Nederland gaan zich de komende vijf jaar inzetten voor hun naar schatting zes procent medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven. Bij de twee organisaties samen werken 21.750 cateringmedewerkers.

Tijdens het programma werd ook de nieuwste Leeslichttitel, Het diner van Herman Koch, gepresenteerd. Koch was zelf aanwezig om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Leeslicht is een boekenreeks met bekende Nederlandse en niet-Nederlandse romans herschreven in eenvoudig Nederlands. In Nederland hebben anderhalf miljoen volwassenen grote moeite met lezen en schrijven.





http://www.leeslicht.nl